Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Alles dat je moet weten over bewakingscamera’s

De laatste jaren zijn er enkele ontwikkelingen geweest op het gebied van beveiligingscamera’s. De camera’s hebben een betere beeldkwaliteit gekregen en bieden daarbij ook een stuk scherper beeld. Dit is volledig toe te schrijven aan de verschuiving van SD kwaliteit naar HD kwaliteit beelden, hierdoor is het beeld ongeveer 4 keer zo scherp geworden waardoor er veel meer detail in de beelden zit. Om dit mogelijk te maken heeft men twee opties. Men schaft een ip camera aan zodat alles digitaal verzonden wordt of men gebruikt een HDCVI systeem.

Het laatste biedt enkele voordelen ten opzichte van een IP systeem. Met een HDCVI systeem kan men namelijk de coax kabels gebruiken die men eerder ook al gebruikte voor een camerasysteem. Waar er bij een IP systeem vaak een vertraging zit worden de beelden van een HDCVI systeem direct verzonden en getoond zonder vertraging. Ideaal is dit wanneer men toezicht wil houden op bepaalde locaties en waarbij het belangrijk is om real time beelden te ontvangen.

Gaat men over op een HDCVI systeem dan mag men dus de bekabeling laten liggen, dit scheelt enorm in de kosten want men hoeft niks te verbouwen. Wat men wel dient te vervangen zijn de camera’s aangezien de oude niet geschikt zijn om HD videobeelden op te nemen. Verder dient men ook de beveiligingsrecorder te vervangen aangezien de oude recorders niet geschikt zijn voor deze nieuwe technieken. Een voordeel die men altijd bij IP camera’s heeft is dat men de camera instellingen vanaf afstand kan aanpassen omdat men via internet verbonden is met de camera’s. Met een HDCVI systeem is het nu ook mogelijk om deze camera’s te benaderen omdat er internet over deze coaxkabels gestuurd kan worden. Op deze manier kan men de camera instellingen wijzigen zonder dat men er fysiek bij te komen.

Linkruil.org

Comments are closed.