Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Alles over duurzaam Okan hout

Er bestaan veel verschillende tropische houtsoorten. Deze houtsoorten hebben allemaal hun eigen eigenschappen en toepasbaarheid. Het is daarom belangrijk om te weten welke houtsoort je het beste kan gebruiken voor een klus of project. In dit artikel hebben we speciaal aandacht voor Okan hout. Wil je meer weten over deze houtsoort? Lees dan snel dit artikel en ontdek meer over deze veelzijdige houtsoort.

Toepassingen van Okan hout

Omdat Okan erg duurzaam is en dus lang meegaat kan het hout gebruikt worden voor zowel binnen- als buitenwerk. Vooral voor waterbouwkundige projecten als sluisdeuren, damwanden, palen en onderbouw voor bruggen is het hout erg geschikt. Okan is verder geschikt voor projecten waar hoge eisen worden gesteld aan de sterkte en duurzaamheid zoals dwarsliggers en industrievloeren. Door de warme kleur die het hout uitstraalt kan het erg goed dienen voor decoratieve stukken. De toepassing van Okan is dus zeer divers, waardoor het een veel gebruikte houtsoort is. Let wel op, door het wisselende draadverloop en de hoge volume is het hout moeilijk te bewerken en heeft het een afstompende werking op je gereedschap.

Duurzaam hout gebruiken

Omdat Okan een tropische houtsoort is, is het belangrijk dat je goed nagaat of het gaat om duurzaam hout. Duurzaam hout draagt bij aan een beter milieu en komt alleen uit goed beheerde bosgebieden. Deze bosgebieden worden op zo’n manier beheert dat het hout dat gekapt wordt, gecompenseerd wordt door het planten van nieuwe bomen. Op deze manier blijft de biodiversiteit van het natuurgebied in stand. Duurzaam hout heeft niet alleen een positief effect op ecologisch factoren, ook het sociale aspect wordt hierin meegenomen. Zo wordt er goed samengewerkt met de plaatselijke bevolking. Het levert deze mensen dus nieuwe kansen om te werken in het beheer en kap van de bosgebieden. Duurzaam hout bevat speciale certificaten. Ga dus altijd goed na of het hout dat je wil aanschaffen deze certificaten bevat.

Linkruil.org

Comments are closed.