Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Alles wat je moet weten over een Jumpers Knee

Wat houdt een jumpers knee exact in

Een jumpers knee, of ook wel een springersknie genoemd, is een irritatie aan de onderzijde van de knieschijf. Wanneer de pees die de knieschijf met het scheenbeen verbind wordt geïrriteerd, kan hier pijn en zwelling optreden. Wanneer dit het geval is spreek je van een springersknie. Aan de naam te horen, denk je misschien dat dit alleen voorkomt bij sporters die veel springen, zoals hoogspringen of verspringen, maar niets is minder waar. Het kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben, en deze staan niet allemaal in verband met sporten.

Mogelijke oorzaken van een springersknie

Er is geen specifieke oorzaak te koppelen aan het ontstaan van een jumpers knee. Er spelen namelijk meerdere factoren mee. De basis is wel vaak hetzelfde: het ontstaat namelijk met mini scheurtjes die optreden in de pees. Normaal gesproken repareert het lichaam deze, maar wanneer dit niet (voldoende) het geval is ontstaat er irritatie. Voornamelijk bij jonge sporters tussen de 15 en 35 jaar kunnen een jumpers knee oplopen, maar zoals net ook gezegd werd komt dit zeker niet alleen bij sporters voor. Iedereen kan namelijk een jumpers knee oplopen.

Duidelijk is dat een jumpers knee een zeer vervelende aandoening is. Dit letsel dient deskundig behandelt te worden. Wacht daarom niet en neem zo snel mogelijk contact op met een orthopedisch chirurg!

Linkruil.org

Comments are closed.