Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Auto Importeren

Het aanschaffen van een tweedehands auto heeft nog steeds veel voordelen. Naast de lagere aanschaf waarde betaal je ook een lagere verzekeringspremie (de auto is minder waard, dus betaal je minder premie), zeker als je alleen een WA verzekering op de auto afsluit. Denk hierbij altijd wel goed na over de gevolgen: het afsluiten van een WA verzekering betekent ook dat als er schade ontstaat door eigen schuld, de verzekering niets uitbetaalt.

Het aanbod van tweedehands auto’s is tegenwoordig enorm. Via verschillende grote aanbieders op internet is vooraf volledig te selecteren op merk, type, kleur, brandstoftype, bouwjaar, wel of geen airconditioning, elektrische ramen en nog veel meer. Tweedehands auto’s hebben wel meer onderhoud nodig dan nieuwe auto’s.

Tips voor het kopen van een auto

Een auto kopen is voor velen geen dagelijkse bezigheid. Om je te helpen bij deze aankoop vind je hier een aantal belangrijke tips en overwegingen. Allereerst kun je lezen wat er komt kijken bij het maken van eenkeuze voor een bepaald type, merk en model.

Verder geven we je inzicht in wat het bezit van een auto eigenlijk kost. Zo helpen we je bij de keuze tussen benzine, diesel of LPG (autogas) en kun je lezen wat je kwijt bent aan de overige kosten voor belasting, onderhoud en afschrijving.

Wanneer jouw budget de keuze tussen een nieuwe en gebruikte auto toelaat, kun je hier lezen wat de voor- en nadelen van een nieuwe en gebruikte auto zijn.

Een louche autobedrijf herken je meestal aan:
Advertenties die gebruik maken van mobiele nummers of een specifiek tijdstip om te bellen.
Dit is niet noodzakelijkerwijs het mobiele nummer van de verkoper.
Dezelfde mobiele nummers in verschillende advertenties.
Wanneer je via de telefoon aan een verkoper vraagt naar de auto en deze vraagt “Welke?”.
De verkoper wil de wagen naar jou komen brengen of spreekt af op een bepaalde plek in plaats van bij het huis van de verkoper.

Pas op dat het geen gestolen exemplaar is!
Ga je een gestolen auto kopen, dan kan de politie hem van je afnemen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaar of aan de verzekeringsmaatschappij. Of je hem terugkrijgt hangt af van de omstandigheden. Kocht je ter goeder trouw van een professioneel autobedrijf, dan zal dit veelal wel het geval zijn. Je bent hem dan wel een tijdje kwijt vanwege het justitiële beslag. Kocht je hem van een particulier, dan is de kans dat je hem niet meer terug krijgt veel groter.

In dat geval kunt je schadevergoeding eisen van de verkoper. Je zult een advocaat moeten inschakelen en vaak gaat het om juridisch ingewikkelde en vaak langdurige procedures. Ga je een tweedehands auto kopen en was het een “koopje”, dan loopt je zelfs het risico als verdachte van heling aangemerkt te worden. De rechtspraak eist van een koper dat deze inhoud geeft aan zijn onderzoeksplicht op een aantal punten alvorens hij tot kopen over gaat.

Een tweedehands auto kopen bij een particulier, waar moet je op letten?
Het is moeilijk om te achterhalen wanneer het om een gestolen object gaat. De eigenschappen kunnen veranderd zijn. Bijvoorbeeld: het nummerbord en de papieren zijn overgeplaatst naar een gestolen object. Papieren kunnen vervalst zijn of door bedrog verkregen, enzovoort. Maar er zijn altijd tekenen waarop je kunt letten, voor je tot kopen over gaat.

Linkruil.org

Comments are closed.