Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Autolaadkraan van 42 tot 80 tonmeter met fly-jib

In de transportwereld voor de bouw van gebouwen, schepen of het verplaatsen van bijvoorbeeld aggregaten is de autolaadkraan een ongekend goed hulpmiddel. Met de kraan kan gemakkelijk geladen en gelost worden op moeilijk te bereiken plekken. Hierbij is het ideaal dat de kraan tussen de cabine en de trailer geplaatst is. Hierdoor kunnen er veel lastige hijswerkzaamheden worden gerealiseerd. Afhankelijk van de arm van de kraan en de af te leggen afstand, kunnen grote gewichten verplaatst worden. Dit kan om hijswerkzaamheden tot wel 80 tonmeter gaan!

Bakwagen ritten gecombineerd met een aanhanger zorgen ervoor dat de laadcapaciteit drastisch vergroot wordt. Hiermee is het mogelijk om een tot wel twee keer zo grote lading te vervoeren.

TCTV diploma

De autolaadkraan wordt altijd bediend door een machinist die beschikt over een daarvoor geldend diploma. In het geval van het verrichten van hijswerkzaamheden is dit het TCTV diploma. Hiermee toont de machinist aan in staat te zijn om zelfstandig te laden en lossen met de kraan. Hierdoor kunnen de kraanwagens op veel verschillende manieren ingezet worden.

In vrijwel alle gevallen beschikt de chauffeur van de vrachtwagen over dit diploma. Hierdoor kunnen de hijswerkzaamheden met minimale bezetting gerealiseerd worden. Dankzij het werken met een afstandsbediening kan daarbij ook optimaal zicht gehouden worden op de last en werkzaamheden.

Toepassing autolaadkraan

De toepassing van het laden en lossen of uitvoeren van hijswerkzaamheden is zeer uiteenlopend met het gebruik van de kraan. Zo zijn er opdrachtgevers vanuit allerlei branches waarvoor de autolaadkraan ingezet wordt. In de bouw branche is de fly-jib een geliefd object.

De autolaadkraan fly-jib is in staat een vlucht van 32 meter(!) te maken. Dit is ideaal om bij lastig te bereiken plekken te komen. Vaak gaat het om objecten die iets minder zwaar zijn, zoals het plaatsen van dakkapellen of constructieve objecten van een woning of gebouw. Hierdoor kunnen halffabricaten gemakkelijk geplaatst worden.

Linkruil.org

Comments are closed.