Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Barista worden

Als je passie koffie is en het leuk vindt om mensen te verzorgen en in de watten te leggen dan is het misschien een goed idee om barista te worden. Een barista maakt de lekkerste koffie klaar waar de mensen vervolgens van genieten. Tegenwoordig zijn er steeds minder mensen werkzaam in de horeca dit komt vaak door de ongunstige werktijden, werkdruk en vaak werken met de feestdagen. Maar aan de andere kant is het vaak harstikke gezellig, je hebt veel contact met de gasten en de tijd vliegt als je aan het werk bent. Als dit als muziek in de oren klikt voor jou dan vind je het vast leuk om barista te worden. Maar het belangrijkste is nog de passie voor koffie de andere onderdelen zijn ook belangrijk maar passie voor koffie is het belangrijkst.

 

Waar moet een goede barista aan voldoen

 

Als je barista wil worden moet je wel aan bepaalde kenmerken voldoen. Je kan jezelf natuurlijk ook nog ontwikkelen dus maak je niet al te druk als je niet aan 1 van de kenmerken voldoet. Allereerst moet je redelijk sociaal zijn om een praatje met de gasten te kunnen maken dit vinden veel van de gasten leuk als je dat doet. Verder moet je ook goed je rust kunnen bewaren als je het iets drukker hebt moet je als barista toch je rust kunnen bewaren en goede kwaliteit blijven leveren. Tot slot moet je ook van koffie houden of het leuk vinden om het te maken anders kan je geen barista worden.

 

Barista word je niet zomaar

 

Als je barista wil worden is het zeker aan te raden om een paar certificaten te halen zodat je enige kennis en ervaring op doet in het barista vak. Het is natuurlijk wel handig om te weten hoe je het lekkerst bakje koffie zet. Als je die certificaten wil halen kan je terecht bij speciale cursussen en opleidingen die je de kneepjes van het vak leren

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.