Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bedrijven kunnen voor hun IT jobs detacheringsbureaus uitschakelen dankzij freelance websites als Freelancenetwork.be

Bedrijven kunnen voortaan rechtstreeks informatici contacteren via freelance websites als Freelancenetwork. Bijzonder handig want zo vermijden ze de vergoedingen tot 30% die ze anders aan detacheringsbureaus betalen.

De IT-markt wordt vandaag door detacheringsbureaus gedomineerd. En bedrijven weten dat. Als KBC een java, csharp of .net developer zoeken, sturen ze gewoon een bericht naar 20 detacheringsbureaus die op hun beurt op zoek gaan. Of die IT’er dan een freelancer of bediende is, weet KBC doorgaans niet eens. Zij willen vooral iemand die de opdracht voor hen uitvoert. De werving en selectie van informatici doen ze liever niet omdat de IT’ers zo moeilijk te vinden zijn die hun jobs willen invullen.

Voor de KMO ligt het enigszins anders. Tot voor kort waren zij ook grotendeels afhankelijk van IT-detacheringsbedrijven. Maar met de komst van gratis databanken op het internet zoals Freelancenetwork kunnen zij hun jobs ook kenbaar maken aan een zeer gespecialiseerd publiek van personeel.

Zowel freelance informatici die nog extra jobs zoeken als bedrijven varen er wel bij. Zowel de opdrachtgever als de freelancer waarderen het rechtstreeks contact en kiezen er voor om alle formaliteiten en werkvoorwaarden onderling te regelen.

Bedrijven gebruiken Freelancenetwork als aanvulling voor VDAB.

Het systeem is zo eenvoudig dat al meer dan 2.150 bedrijven de site gebruikt hebben. Vooral het gratis gebruik van de enorme database van meer dan 9.000 freelance zelfstandigen waaronder zo’n 1.000 informatici die jobs zoeken is een extra troef.
Het geeft bedrijven ook de mogelijkheid om kleinere opdrachten uit te besteden. Voor complexe zaken waarvoor je meerdere freelancers met verschillende achtergronden of disciplines nodig hebt, kunnen detacheringsbureaus nog altijd een enorme toegevoegde waarde hebben omdat zij ook de opvolging van het project op zich doen.

Voor eenvoudigere projecten waarbij de KMO of het bedrijf perfect weet wat men wil en 1 of 2 specifieke informatici zoekt, is een freelance site met IT jobs die het toelaat om rechtstreeks te gaan bijzonder handig.

Zo kun je makkelijk, gratis en snel freelance IT’ers contacteren die nog extra jobs zoeken.
Je vindt heel wat goede IT’ers in de gratis database van www.freelancenetwork.be .

De site maakt een onderverdeling in programmeren, helpdesk, system engineer, website programmeur, webdesign, app ontwikkelaars en .netters. Er is ook een aparte rubriek voor testers en consultants in ERP pakketten zoals Navision of SAP
Op www.freelancenetwork.be/freelancersgezocht kun je een selectie maken op functie en regio en freelancers vervolgens een e-mail met de job omschrijving toesturen.

De beschikbare informatici nemen daarna met het bedrijf rechtstreeks contact op en maken een prijsvoorstel.

Of gebruik de snellink: http://www.freelancenetwork.be/freelance-IT

Wie moeite heeft om zijn freelance opdracht te verwoorden, kan inspiratie opdoen bij de teksten van eerder geplaatste IT jobs via http://www.freelancenetwork.be/freelance-IT-jobs

Linkruil.org

Comments are closed.