Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beslag leggen incasso

Beslaglegging is een zeer effectieve manier van incasso. Het zorgt ervoor dat een debiteur bijna niet anders kan dan zijn openstaande factuur alsnog betalen. Beslaglegging wordt ingezet als uiterste  maatregel. Wanneer u als ondernemer er al alles aan heeft gedaan om te zorgen dat een debiteur zijn rekening betaald, maar niets helpt, dan kan worden overgegaan op beslaglegging.

Beslaglegging door advocaat
Om beslag te kunnen leggen op iemands bezittingen, moet er een verzoekschrift worden ingediend. Dit kan alleen worden gedaan door een advocaat. Beslag leggen is pas mogelijk als er verlof voor beslaglegging is verleend door de rechter. Dit kost meestal enkele werkdagen. De advocaten voor incasso van e-Legal hebben dagelijks ervaring met beslagleggingen. Zij zullen uw opdracht voor een beslaglegging altijd met spoed uitvoeren.

Wanneer er eenmaal verlof is verleend voor de beslaglegging, dan voert de deurwaarder de beslaglegging direct uit. De deurwaarder legt zowel beslag bij de debiteur als onder derden. Zo wordt er bijvoorbeeld beslag gelegd bij banken, de belastingdienst en klanten van de debiteur. Daarnaast is het zelfs mogelijk om beslag te leggen op een bankrekening. Met een verhaalsonderzoek kan aan het licht worden gebracht op welke vermogensbestanddelen beslag kan worden gelegd.

Voorwaarden
Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan beslaglegging. Er wordt namelijk pas verlof verleend voor conservatoir (derden)beslag, wanneer er door de beslaglegger op korte termijn na de beslaglegging in rechte een vordering wordt ingesteld waarvoor beslag gelegd is. Dit is meestal een gerechtelijke procedure bij de rechtbank.

Door middel van beslag leggen incasso kunt u er zeker van zijn dat er nog verhaal op de debiteur mogelijk is zodra er een toewijzend vonnis is verkregen. De reden hiervoor is dat beslaglegging ervoor zorgt dat de debiteur de vermogensbestanddelen waarop beslag is gelegd niet kan onttrekken aan het verhaal van uw vordering.

Als betaling uitblijft
Beslaglegging zorgt er in de meeste gevallen voor dat een debiteur uiteindelijk toch overgaat tot betalen. In enkele gevallen is dit echter niet zo. Dan moet na de beslaglegging een gerechtelijke procedure in gang worden gezet, zodat de debiteur door de rechter kan worden veroordeeld tot betaling van uw vordering. Uiteraard kunt u ook hiervoor terecht bij een van de advocaten van e-Legal.

Linkruil.org

Comments are closed.