Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beveilig uw huis

Uiteraard wilt u uw huis goed beveiligen tegen inbrekers. Nu zorgt u dat u de juiste sloten heeft, dure spullen uit het directe zicht heeft geplaatst en dat alle ramen goed gesloten zijn. Waar u nu niet direct aan denkt zijn eventuele beveiligingscamera’s. Camera’s schrikken de inbreker af en mocht dit niet zijn gebeurd dan is het altijd handig in een politieonderzoek.

Een gemiddeld beveiligd huis heeft de sloten redelijk op orde, de ramen zijn gesloten wanneer er niemand is maar een camera in huis nemen is meestal een stap te ver. Toch kan het zeer handig zijn bij het opsporen van criminelen of eventueel afschrikken. Buiten deze camera’s heeft het ook nut om bewegingsmelders te installeren die een eventueel alarm laten afgaan zodat er andere mensen gewaarschuwd worden.

Men dient ook te letten op de omgeving rondom het huis. Soms staan er vuilnisbakken buiten die het gemakkelijk maken om op de eerste verdieping binnen te komen. Veel vergeten de ramen op de eerste verdieping te sluiten of van goede sloten te voorzien. Maak het inbrekers dus zeker niet al te gemakkelijk. Verder is het ook belangrijk om ramen goed te beveiligen met anti inbreek strips. Een inbreker haakt meestal af na anderhalve minuut. Hoe langer het duurt hoe meer inbrekers er zullen afhaken, omdat ze bang zijn dat ze betrapt worden.

Zorg er ook voor dat het huis er bewoont uitziet. Zelfs wanneer u op vakantie gaat, dit kunt u doen door te werken met timers en andere hulmiddelen. Wanneer een huis er bewoont uitziet dan zal een inbreker er minder snel op afstappen.

Als laatste kan men dus een camera installatie aanschaffen. Met zo’n installatie wordt het minder aantrekkelijk voor inbrekers om in te breken. Men wil uiteraard niet herkent worden en het zorgt ervoor dat de pakkans flink wordt vergroot. Het aanschaffen van een camerasysteem hoeft niet duur te zijn. Wel is het raadzaam om aan te geven dat het huis bewaakt wordt doormiddel van camera’s. Hierdoor kan je de crimineel van te voren waarschuwen en zal hij nog minder snel inbreken.

Linkruil.org

Comments are closed.