Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bloemen zeggen meer dan 1000 woorden

Elke dag worden er erg veel bloemen gekocht en verkocht. Denk maar eens aan de bloemenveiling, waar duizenden bloemen worden verkocht. Maar ook bij de bloemenboetiek op de hoek worden er dagelijks veel bosjes bloemen verkocht. De meeste mensen kiezen een bos bloemen uit welke ze erg mooi vinden en welke mooi in de kamer staan waar het bloemetje zal komen te staan. Wanneer ze bloemen bezorgen bij iemand denken ze juist na over de betekenissen van de verschillende bloemen en bloemkleuren. Deze brengen namelijk ook een hele boodschap over. Iedere kleur en soort bloem staan namelijk weer voor verschillende betekenissen en eigenschappen. In dit artikel iets meer over de betekenis van kleuren bloemen.

De verschillende betekenissen van bloemkleuren

Het is over het algemeen bekend dat kleur de rood van de liefde is, maar er zijn tegenwoordig nog zo veel meer kleuren bloemen. Hieronder staan de meest verkochte kleuren bloemen, en waar deze kleuren nou eigenlijk voor staan.

 

Rood: Zoals hierboven al benoemd, staat de kleur rood voor de liefde en romantiek. Echter kan deze kleur ook iets anders betekenen, zoals warmte, luxe daadkracht, stijl en verleiding.
Roze:
Roze is net zoals rood een kleur waarmee je romantiek uitdrukt. Verder staan roze bloemen ook bekend voor de volgende betekenissen: tederheid, blijdschap, onschuld en/of geboorte.

Geel: Gele bloemen worden vaak gekozen wanneer mensen bloemen kopen voor iemand die ze willen opfleuren. De kleur staat namelijk ook onder andere voor; energie, kracht, optimisme, vrolijkheid of een nieuw begin.

Paars: Paarse bloemen symboliseren waardigheid en voorbereiding, maar eveneens ernst en rouw.

Oranje: Oranje bloemen symboliseren vrolijkheid, warmte en gezelligheid. Ook kunnen oranje bloemen juist optimisme, plezier, vitaliteit, energie en kracht betekenen.

Blauw: Blauwe bloemen staan voor onschuld, ruimte en eeuwigheid.

Wit: Witte bloemen worden erg veel gebruikt en staan met name voor puurheid, helderheid, zuiverheid, frisheid en eenvoud. Witte bloemen kunnen ook staan voor stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.

 

Het is erg belangrijk om alvorens de aanschaf van een boeket bloemen goed na te denken over de verschillende betekenissen van de kleuren. Je wilt natuurlijk niet met de verkeerde kleur aankomen, waardoor de ontvanger zich ongemakkelijk gaat voelen.

 

Linkruil.org

Comments are closed.