Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bontje voor de warmte

Wie kan zich nog de tijd onder bont herinneren? Precies, niemand. Echt bont, nep bont, bont is er altijd al geweest. Niet alleen deze eeuw, ook in de prehistorie gebruikten we de het product voor de warmte. Wie gaat er nou jagen in de kou zonder warm dierenvelletje?

 

Bont Koningsvelletje

We zijn niet stil blijven zitten op het gebied van kleding. We hebben nieuwe textielsoorten ontwikkeld. Eén van de eersten  was katoen. Stukken goedkoper en makkelijker te maken.  Iedereen ging massaal over naar katoen, waardoor bont een soort van luxe-product werd. Wie in die periode bont droeg straalde luxe, status en geld uit. Het werd zo’n luxe-product, dat alleen de hogere rangen het nog droegen. Zo wordt er in Nederland nog altijd gebruik gemaakt van een mantel van hermelijn bij de kroning van een nieuwe koning of koningin.

 

Lady-like met bont

Nadat het tijdperk van de koningen wat afdroop, bleef bont nog steeds in de mode. Vrouwen in modesteden droegen het product. In de koude winters hulden zij zich in dikke jassen van bont. Om het af te maken droegen zij bij erge kou een grote bijpassende bontmuts. Hoe meer bont je droeg, hoe meer geld je had. Bont was echt een luxe-product in deze periode.

 

Bont is bont

Nog steeds dragen er dagelijks genoeg mensen nog bont of een nepbontje. Het houdt niet alleen meer lekker warm, het is ook een uiting van mode. Normaal gesproken hebben mensen liever het echte product dan een namaak. Maar bont is bont, we vinden het allemaal prima. Als het maar die warme uitstraling heeft.

 

Woonaccessoires

Tegenwoordig zie je bont allang niet alleen meer terug in kleding. Ook hele huiskamers worden ermee aangekleed. Dat varieert van kussentjes tot dierenvellen. Niet alleen ziet het er perfect uit in de winter, het geeft ook echt warmte als je je omgeeft door bont.

bont

Linkruil.org

Comments are closed.