Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Bouwbord mooie oplossing voor presentatie bouwproject

Wat is een bouwbord?

In de bouwwereld begint het een steeds bekender fenomeen te worden: het bouwbord. Dit zijn borden die worden gebruikt om een nieuwbouw of verbouwproject te promoten en te presenteren. De borden worden vaak, nog voordat het project klaar is, geplaatst in de buurt van de bouwplaats en goed in het zicht van het passerende verkeer. Het bouwbord zorgt dat de aandacht voor het bouwproject wordt getrokken en dat mogelijke geïnteresseerden weten dat er op die plek gebouwd wordt.

Op het bouwbord worden meestal 3d visualisaties (voorbeeld)  van het toekomstige gebouw getoond die een goed beeld geven van hoe het project er na afronding uitziet. Daarnaast staan vaak de gegevens van de makelaar, projectontwikkelaar en de website met verkoopgegevens op het bord. Ook worden meestal de datum van verkoop en de van af prijzen gemeld. Alles om de potentiële koper geïnteresseerd te maken en te attenderen op het project.

Werkt het?

Uit onderzoek is gebleken dat reclameborden in het algemeen, en bouwborden in het bijzonder, een goed resultaat geven. Het blijkt dat ruim 80% van de passanten het bord bekijkt en daarvan ruim de helft ook alle informatie op het bord leest. In de reclame wereld zijn dit zeer hoge percentages. Welk percentage hiervan vervolgens ook echt informatie opvraagt over het bouwproject is niet bekend. Dit blijkt lastig te onderzoeken.

Soorten borden

Bouwborden zijn er in alle soorten en maten te koop en te huur. In basis zijn er twee soorten te onderscheiden, namelijk het klassieke houten bord en het moderne aluminium bord. Het houten bord is gemaakt van een houten frame, houten palen en meestal kunststof of hardboard platen die worden bedrukt met de gewenste opdruk. De modernere bouwborden (voorbeeld) bestaan uit een aluminium frame, aluminium poten en een zeildoek dat is gespannen in het frame. Dit zeildoek wordt bedrukt met de gewenste opdruk.

Het moderne bord is duidelijk in opkomst vanwege de duidelijke voordelen: licht in gewicht dus makkelijke te vervoeren, stevig, weerbestendig, grotere formaten mogelijke, wind bestendig en meer mogelijkheden voor de full color opdruk. Bijna de helft van de projectontwikkelaars en makelaars maakt al gebruik van deze moderne bouwborden. Er zijn zelfs al voorbeelden gezien met een grootte van twaalf bij zes meter.

Huur of koop?

De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid aan om een bord te kopen of te huren en zelfs lease constructies worden al aangeboden. De keuze voor huur of koop hangt af van aspecten als:

  • Is er mogelijkheid tot hergebruik?
  • Al eerder ervaring opgedaan met bouwborden?
  • Budget
  • Gewenste mogelijkheden

De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid aan om de borden te laten plaatsen en na afloop van het project ook weer te laten verwijderen. Ook bieden sommige bedrijven de mogelijkheid om bij een te verwachten hevige storm het bouwbord tijdelijk te laten verwijderen.

Bouwbord Vastgoedframe

Gemaakt door Vastgoedframe

Linkruil.org

Comments are closed.