Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

CAO kinderopvang wetgeving

Ik las vandaag een erg interessant artikel over de wet-en regelgeving van de kinderopvang, natuurlijk zal ik niet ontkennen dat een goede wet-en regelgeving voor de kinderopvang enorm belangrijk is. Het probleem is echter dat alles in mijn opinie veels te ingewikkeld is gemaakt. Hier komt ook nog eens bij dat regelmatig alles overhoop wordt geschopt met nieuwe wetgeving. Dat wordt in het artikel waar ik het over heb erg goed uitgelegd.

Een van de vervelende dingen is dat een verkeerde toepassing van de regelgeving veel gevolgen kan hebben Wat zijn nou eventuele gevolgen van het verkeerd toepassen van de regelgeving? Denk hierbij aan torenhoge boetes, het moeten terugdraaien van verbouwingen en misschien niet te vergeten, enorm veel negatieve publiciteit.  Dit kan voor een kinderopvang betekenen dat ze moeten stoppen, en dat wil natuurlijk niemand.

Maar waar gaat het nu eigenlijk vaak bij mis?  Hiervoor moeten we naar de rechtspraak kijken. Wat blijkt is dat een Verklaring omtrent gedrag (VOG) vaak ontbreekt. Dit kan tot een boete leiden van maar liefst 3000 euro. Wat in de praktijk blijkbaar ook voorkomt zijn overtredingen op de wet op de kinderopvang.

Ik som nu een aantal dingen op die ik uit het artikel heb gelezen. U kunt het hele artikel hier lezen.

Linkruil.org

Comments are closed.