Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Carnaval: De meest trendy pakken van 2014?

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest voorafgaand aan de periode van vasten. Na carnaval, op dinsdagavond om 00:00 gaat de vastenperiode van 40 dagen van start die duurt tot Pasen. Of alle mensen die Carnaval dit weten, of er bij stilstaan durf ik te betwijfelen. Carnaval wordt anno 2014 vooral gevierd om je te verkleden en met je vrienden of familie veel lol te beleven.

Veel van de carnavalsfeesten worden in buurthuizen, cafe’s en kroegen gevierd, maar in veel dorpen en steden zijn ook complete feesttenten opgebouwd om met nog meer mensen gezellig carnaval te vieren. Een van de hoogtepunten van carnaval is de optocht waarbij de verschillende carnavalsverenigingen hun praalwagens tentoon stellen.

Wat er dus ook zeker bij hoort, is het verkleden. Als je op een zondagmiddag door de stad loopt, kom je honderden cowboys, indianen, ridders, of superhelden tegen. Maar wat zijn nu de meest populaire kostuums van dit jaar? Vorig jaar was het vooral de combinatie uit de Toy Story film die je erg veel zag. Veel mensen gingen verkleed als Woody of als Buzz Lightyear. Een ander duo dat erg veel gespot werd, waren Mario en Luigi uit de beroemde Super Mario computerspellen.

Maar wat kunnen we dit jaar verwachten? In verschillende winkelstraten zijn de eerste carnavalswinkels alweer verschenen en wat opvalt als we daar een kijkje nemen, is dat het weer een heleboel moderne pakken zijn. Batman en Superman doen het altijd goed, maar dat geldt eigenlijk voor veel meer karakters uit (teken)films. De traditionele kostuums zoals clowns, ridders, piraten en cowboys zijn eigenlijk vooral bij kinderen erg populair.

Carnaval is een groot feest voor jong en oud. Of je nu in de kroeg staat te hossen, of al kind met je vriendjes aan het spelen bent, plezier is het belangrijkst. Er zijn nog wel een aantal tips om geld te besparen tijdens carnaval. Je kunt natuurlijk naar een carnavalswinkel gaan voor je kostuum, maar door eens goed online te vergelijken kun je ook een heleboel besparen. Als voorbeeld nemen we attributen die in een carnavalswinkel als snel enkele euro’s kosten, maar in een traditionele winkel voor speelgoed al te koop zijn voor nog geen €0,50. Een voorbeeld daarvan is een rode clownsneus of pruik. Natuurlijk kun je nog meer besparen door zelf je carnavalspak te maken, maar daarvoor is ook de nodige creativiteit vereist.

Linkruil.org

Comments are closed.