Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Concurrentie rijscholen

De rijscholen branche is een branche met veel concurrentie. Het starten van een eigen rijschool is vrij eenvoudig. Na het certificeren als rijinstructeur, het kiezen van een leuke en nog niet verkozen naam is de rijschool een feit. Doordat de branche veel mogelijkheden met zich mee brengt is het voor veel mensen een goede stap om een eigen rijschool te beginnen. De rijschool kan klein worden gestart en als het goed gaat kan de rijschool zich uitbreiden.

Door deze toetredingsdrempel is en de mogelijkheden is er dan ook een hoge concurrentie intensiteit. Binnen de grote steden zijn er tientallen rijscholen. Sommige rijscholen hebben meerdere instructeurs en lesauto’s maar het overgrote deel zijn rijscholen met een instructeur.

Het grote aanbod aan rijscholen zorgt dan ook voor een enorme prijsdruk. De prijzen voor een rijles op basis van 50 minuten kunnen uiteenlopen van 20 tot bijna 50 euro per lesuur. Kleine rijscholen kunnen goed concurreren op het gebied van prijs omdat zij geen pand hebben. De grote rijschoolhouders hebben panden, maar ook personeel dat andere werkzaamheden verricht dan het les geven. Door deze extra factoren kunnen zij niet te ver zakken qua prijs. De hogere prijs betekent echter niet dat zij ook beter les geven, een lage prijs betekent dan ook niet dat deze rijschool minder is.

Elke instructeur heeft een eigen werkwijze, het is dan ook goed om te kiezen voor een rijschool waarbij je jezelf prettig voelt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een rijschool in Alblasserdam of een rijschool in Papendrecht, dan kun je bij meerder rijscholen terecht. Het bezoeken van meerdere websites en het meningen inwinnen van meningen over de rijschool zijn vaak goede methoden. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om wel te kiezen voor een rijschool waar jij je het beste bij voelt. Je zit echter 30 tot 40 uur naast de instructeur van de rijschool!

Linkruil.org

Comments are closed.