Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Dagwaarde Auto.

Alles wat u moet weten over de dagwaarde van uw auto

Lees het originele bericht hier

Wanneer u uw auto wilt gaan verkopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat uw auto waard is. Dit wordt ook wel de dagwaarde genoemd. De dagwaarde is niet hetzelfde als de restwaarde, want de restwaarde is de waarde van een auto nadat deze schade heeft opgelopen door een ongeluk. Daar gaat dit artikel niet over. Dit artikel gaat over de waarde van een auto wanneer iemand een auto wilt verkopen. Wat moet u weten om uw auto voor een goede prijs te kunnen verkopen?

Autowaarde

Bij een verkoop wordt de waarde van de auto vastgesteld door de garage, het is echter ook mogelijk om zelf de waarde vast te stellen. Op het internet is het mogelijk om de waarde te berekenen. Om dit te berekenen zijn een aantal aspecten belangrijk; ten eerste het bouwjaar en het aantal gereden kilometers zijn belangrijk voor de berekening van de autowaarde. Daarnaast is het merk en het type auto ook van belang voor de berekening van de autowaarde.

Populariteit

Sommige auto’s zijn nou eenmaal meer gewild dan andere auto’s. Om de populariteit van een type auto te achterhalen, houdt de ANWB zo nu en dan enquêtes onder grote autobedrijven. Door deze enquêtes kan de ANWB de populariteit van type auto’s bepalen. Daarnaast spelen, zoals als is aangegeven de hoeveelheid gereden kilometers en het bouwjaar een belangrijke rol. Het systeem is simpel: oudere auto’s hebben een lagere dagwaarde en meer gereden kilometers betekent ook een lagere waarde. Dat komt vooral omdat auto’s met een hoog aantal gereden kilometers op de teller vaak meer slijtage hebben.

Overige factoren

Naast de punten die hierboven zijn genoemd die van belang zijn voor het bepalen van de dagwaarde van een auto. Zijn er nog belangrijke factoren die meespelen bij de berekening. Zo zijn bijvoorbeeld krassen en strepen, of andere schade aan de auto erg nadelig voor de autowaarde. Ook zijn de uitvoering en de extra opties op de wagen van belang. Ten laatste is het van belang of de geschiedenis van alle onderhoud aan de auto bekend is.

Dagwaarde auto tips

Dit waren in het kort de belangrijkste factoren voor de bepaling van de autowaarde. Om af te sluiten hebben, zijn hieronder nog wat tips:

– Koop een auto met een merk en type van waarde. Onderzoek toont aan dat Volkswagen goed behouden. En meestal kleine auto’s hun waarde langer bewaren dan grote auto’s

– Rij schadevrij. Dit klinkt natuurlijk aannemelijk, maar wanneer u zuinig bent met uw auto, zult u later waarschijnlijk meer geld terugkrijgen.

– Doe uw auto in onderhoud bij een erkende dealer. Dit is misschien wat duurder dan bij de garage om de hoek, maar wanneer uw auto onderhouden wordt door erkende dealers is de onderhoud-geschiedenis van de auto bekend en worden er alleen originele onderdelen gebruikt.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door de ANWB.

Linkruil.org

Comments are closed.