Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De bekende superfoods

Er gaan verschillende verhalen rond als het gaat om superfoods en er is feitelijk te weinig onderzoek gedaan om er een duidelijk verhaal van te maken. Het is pas een tijdje een trend om alleen maar superfoods te eten, want die zorgen ervoor dat je fit bent en langer gezond blijft. Echter er is eigenlijk nog helemaal niks bewezen met harde onderzoeken.

Toch zijn er bedrijven die ze wel verkopen en daarnaast ook supplementen met vitamines verkopen. Grote fabrikanten ervan zijn onder andere Now Foods en Jarrow Formulas zij en nog veel meer andere organisaties verkopen deze superfoods.

Allereerst is het niet verkeerd om deze producten te eten en het is ook wel zo dat ze gezond zijn en goed voor je maar neem bijvoorbeeld de Gojibessen. Deze bessen zijn rijk aan anti oxidanten en vitamines en mineralen maar dat zijn meerdere fruitsoorten en er is niet bewezen dat ze meer zijn of kunnen.  En natuurlijk zijn verschillende oliën ook goed voor je maar ook hiervan zijn geen harde bewijzen dat ze echt meer kunnen dan andere producten.

Het is belangrijk om gezond te leven ook al is het zo makkelijk om even langs de snackbar te gaan of om een pizza te bestellen en eigenlijk is een muffin als ontbijt wel makkelijk en zo kunnen we nog wel even doorgaan maar gezond is het niet.

Eerder is al gezegd dat deze bedrijven en ook bedrijven zoals Dr Mercola en Dokters best en velen andere ook vitaminesupplementen produceren. Ook dit zijn geen superfoods en deze dienen als aanvulling op het tekort en niet als vervanging van fruit of groenten of beide.

Het gaat erom dat het gezond is om fruit te eten en groenten om ervoor te zorgen dat het lichaam gezond blijft en een weerstand kan opbouwen. Dit kan op verschillende manieren met verschillende producten maar onthoud dat variatie het belangrijkste is.

Er is niet bewezen dat superfoods bestaan maar ze zijn wel gezond en het kan geen kwaad om ze te eten maar varieer vooral met andere vruchten en etenswaren.

Linkruil.org

Comments are closed.