Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De eigenschappen van Kronos tegels

Kronos tegels zijn gemaakt van keramiek en hebben dus ook de unieke eigenschappen ervan.Keramiek is een hard gebakken tegel. Tegels van keramiek worden gekenmerkt door de volgende eigenschappen: kleurvast, krasbestendig, bestand tegen uiteenlopende temperaturen en anti-slip. Ze kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Daarnaast maakt het niet uit of de tegels worden aangelegd op een betonvloer of dat ze worden verwerkt in een zandbed.

Voordelen van Kronos Keramiek

Kronos is een tegelmerk waarbij de Italiaanse stijl enorm opvalt. Erg raar is dit niet aangezien de fabriek van Kronos Keramiek in 1980 werd opgericht in Emilia Romagna in Italië. Het hart van de Italiaanse keramiek industrie. Bij Kronos zijn ze gespecialiseerd in het ontwikkelen van keramische vloertegels die een perfecte imitatie zijn van natuurstenen tegels. Ze brengen dan ook wat voordelen met zich mee : Ze hebben een natuursteen look maar zijn niet zo fragiel en doordat de tegels gemaakt zijn uit keramiek hebben ze niet hetzelfde onderhoud nodig als natuursteen, het is veel makkelijker netjes te houden. Natuursteen is meestal ook duurder dan keramiek, dus je kunt nog flink geld besparen ook!

Soorten vloer-en wandtegels van Kronos

Bij Kronos kun je kiezen tussen verschillende soorten vloer- en wandtegels, allemaal gemaakt van keramiek. De mogelijkheden voor het samenstellen van structuren en kleuren zijn eindeloos. Kronos kan momenteel 16 verschillende series tegels op haar naam schrijven, dit terwijl er nog steeds alsmaar meer wordt ontwikkeld en vernieuwt. Je kan Kronos tegels gebruiken voor zowel kleine als grote werken. Het merk is bekend door het mixen van tegelstructuren, een voorbeeld hiervan is de tegel waarbij de ene helft een houtstructuur heeft en de ander helft een pasteltint. Iets wat kenmerkend is voor de Italiaanse stijl.

Het milieu

Als je kijkt naar de Kronos Blade serie zie je dat de tegels een dikte hebben van maar 4,8 mm en amper een gewicht halen van 10 kg per m². Hierdoor is het gebruik van grondstoffen minder en dat zorgt weer voor minder druk op het milieu.

Linkruil.org

Comments are closed.