Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De functies van een krabpaal

Als je een kat hebt, weet je dat katten graag krabben. Het maakt voor hen niet uit waaraan ze krabben, als ze maar kunnen krabben. Voor jezelf erg vervelend want je wil de bank, het behang, stoelen, tapijt etc liever heel houden.

Een oplossing hiervoor is een krabpaal, maar welke functies heeft een krabpaal eigenlijk?

–          Noodzakelijke functie: krabben is een natuurlijk instinct van een kat. Een kat moet zijn nageltjes scherpen omdat hij onder zijn voetzolen kliertjes heeft die geurstoffen afgeven waardoor een kat zijn territorium kan afbakenen. Ergens krabben zorgt er dus voor dat een kat zijn territorium heeft afgebakend.

–          De tweede functie van krabpalen is dat je een kat de gelegenheid geeft dat hij kan spelen. Op deze manier zorg je dat de kat ook wat actieve wordt en zich lichamelijk meer beweegt. Ook is het erg leuk om te zien hoe je kat met veel geweld aan komt hollen en dan met een enorm grote vaart hoog in de paal springt.

–          Hoge krabpalen zorgen er voor dat de kat ook kan rusten en zich terug kan trekken. Met een krabpaal kan hij daarnaast ook zijn sociale positie laten zien want voor een kat geldt, hoe hoger hij de slaapplek kiest, hoe belangrijker hij in de groep is.

Linkruil.org

Comments are closed.