Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De geschiedenis van de brievenbus

Een brievenbus in onze huidige tijd zo normaal geworden, dat we vrij weinig nog bij onze brievenbussen omkijken. Daarnaast zijn ze vooral voor het ontvangen van eventuele rekeningen. Maar wanneer werd de eerste brievenbus eigenlijk geïntroduceerd? In 1850 werd de eerste brievenbus geïntroduceerd. Het gin toentertijd om 70 brievenbussen die alleen in de grote brievenbussen kwamen te staan. In de rest van Nederland moest iedereen nog naar het postkantoor om een brief te posten of je kon een brief met de postbode mee geven. Deze brievenbus was van gietijzer en stond op een kolossale voet. Daarnaast had het één inwerkopening en was het rijk gedecoreerd.

Groene brievenbus

In 1914 was de brievenbus in Nederland groen, maar deze voldeed op een gegeven moment niet meer en werd er gezocht naar een meer aansprekende kleur. Dit werd dan ook de rode brievenbus. Nu 2013 is de brievenbus inmiddels niet meer rood, maar oranje. Zo zijn de kleuren van de brievenbussen de afgelopen jaren al veranderd.

Allerlei soorten brievenbussen

Houdt u ervan om vroeger in uw inrichting te halen? Een brievenbus van vroeger past hier perfect bij. Op deze manier wordt het ophalen van uw post weer even leuk. Daarnaast heeft uw huis zo ook buitenshuis een authentieke uitstraling.

Linkruil.org

Comments are closed.