Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De historie van de dildo

Kort verhaal over de geschiedenis van de dildo.

We beginnen bij de oudheid:

We weten niet waar en wanneer de eerste dildo gemaakt is. We hebben veel vondsten gedaan die de weterschappers liever niet  benoemen vanwege het sexuele karakter ervan. Maar we kunnen aannemen dat de oudst gevonde dildo,  een 20 centimeter lange fallus is, die gevonden werd door een team van Duitse wetenschappers in het jaar 2005. En deze is met grote waarschijnlijkheid  28.000 jaar oud en de falles werd gevonden in Duitse grotten vlakbij het plaatsje Ulm.

Het is een beetje mysterieus de geschiedenis van de dildo. De lateregevonden dildo zijn gedateerd namelijk uit 4000 voor Christus en deze werden gevonden in Pakistan. Een sprong van meer dan 20.000 jaar !!! Je kan er wel vanuit gaan dat er in de tussen liggende jaren wel van de dildo gebruik gemaakt werd.  Maar tot nu toe is echter niets terug gevonden. Wat we wel weten is dat de oudste teksten met het woord dildo erin kwamen van de oude Grieken. De oude grieken  noemden de dildo “olisbas”.

We gaan het hebben over de  Renaissance
Uit de Renaissance  zijn ook geschriften gevonden over de dildo,  (15e en 16e eeuw) . De eerste die daadwerkelijk het woord dildo gebruikten waren de  Italianen.  Wat niet bekend is waar het woord vandaan komt. Er zijn wetenschappers die zeggen dat het afstamt van het Italiaanse woord:   “dilotto”, dat staat voor genot, maar ook er zijn ook wetenschappers die geloven dat het woord dildo  afgeleid is van het Engels: “this will do”, wat vrij vertaald is: ”Hier doen we het wel mee”.

Pas in de Renaissance was het maken  van dildo’s een ware kunstvorm. Leden van de Adelstand waren eigenaar van  exemplaren van, ivoor, zilver en andere kostbare materialen.

Nu de 17e eeuw
Het woord dildo kwam veelvuldig voor in de 17e eeuw, maar dan in de vorm van  “schuine”  liedjes. De uitleg van een van deze liedjes is dat de dildo in die tijd  gemaakt waren van Venitiaans glas waarin een holte zat, in die holte goot men warm water of melk. Daardoor kon er een ejaculatie nagebootst worden met de dildo en met de ingegoten vloeistof kon de dildo op een aangename lichaams temperatuur worden gebracht. De dildo werd door de eeuwen heen  van verschillende materialen gemaakt.  Een antieke dildo die in Afrika gevonden is, was gemaakt van kamelenmest met een hars coating.

Tegenwoordig
De dildo heeft na de introductie van de vibrator een gedeelte van haar functie verloren, maar de dildo is nooit helemaal verdwenen.  Er zijn nog steeds eindeloos veel verschillende  dildo’s te verkrijgen die gemaakt zijn van de meest verschillende materialen,kleuren en vormen.

Een mooi voorbeeld is de dildo van glas.

Linkruil.org

Comments are closed.