Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De mogelijkheden van metaalbewerking

Metaalbewerking houdt niets meer en minder in dat het bewerken van metalen, om daar vervolgens producten mee te vervaardigen. Wat veel mensen niet weten is dat metaal bewerking een hele brede sector is. Binnen de metaalbewerking worden zowel hele grote als kleine producten gemaakt, voor allerlei verschillende doeleinden. Wij zetten de mogelijkheden van metaalbewerking hier voor je op een rij.

Bewerking

Door middel van metaalbewerking worden zowel individuele onderdelen als halffabricaten, assemblages of complete constructies gemaakt. Metaalbewerking valt onder metaaltechniek. Je hebt er misschien nooit bij stil gestaan, maar veel producten waar jij dagelijks gebruik van maakt, zijn tot stand gekomen door metaalbewerking.

Grote producten

Loop maar eens over een brug heen, dit is een product dat gemaakt is met behulp van metaalbewerking. Ook vaarvoertuigen zoals luxueuze jachten en grote schepen zijn door middel van metaalbewerking gemaakt. Ook de balustrades van bijvoorbeeld een flat zijn vervaardigd door metaalbewerking. De machineframes van een machine in een fabriek zijn ook tot stand gekomen door middel van metaalbewerking.

Kleine producten

Maar ook het horloge dat jij om je pols draagt is bijvoorbeeld tot stand gekomen door metaalbewerking. Metaalbewerking wordt namelijk ook toegepast om sieraden te maken. Ook kettingen en armbanden kunnen tot stand komen door metaalbewerking. Metaalbewerking wordt dus ook ingezet om kleine delicate producten te maken zoals sieraden.

Processen metaalbewerking

Metaalbewerking is onder te verdelen in drie categorie├źn, namelijk verspanende processen, niet-verspanende processen en verbindingsprocessen. Frezen valt onder verspanende processen, hameren onder niet-verspanende processen en lassen onder verbindingsprocessen.

Linkruil.org

Comments are closed.