Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De ontwikkeling van Krav Maga

Wellicht heb je al eens van Krav Maga gehoord. Krav Maga vertaald uit het Hebreeuws, betekent contactgevecht. Krav Maga staat vooral bekend omdat het een zelfverdedigingssysteem is van de Israëli Defence Force. In Nederland is Krav Maga nu ook te beoefenen.

Elite eenheden
Krav Maga is bedacht en verder ontwikkeld door Imi Lichtenfeld. Lichtenfeld stond bekend om zijn uitmuntende technieken tijdens een man tot man gevecht van het Israëlisch leger. Toen Lichtenfeld kwam met deze technieken, werd het al gauw overgenomen door het leger, veiligheidsdiensten, en de nationale politie als officiële methode om ongewapend te vechten.

Krav Maga werd als eerst beoefend door de veiligheidsagenten van Mossad, Shabak, Aman en alle andere elite eenheden van het Israëlisch leger. Krav Maga is een  uniek zelfverdedigingssysteem. In de laatste jaren heeft dit zelfverdedigingssysteem steeds meer populariteit gewonnen.

Man tot man gevecht
Krav Maga is een zeer effectief systeem om te gebruiken in een man tot man gevecht. Dit komt door gedegen analyse van de bedenker. Lichtenfeld heeft de menselijke reacties tijdens een gevecht namelijk goed geanalyseerd. Door dit te analyseren heeft hij de gerbuikte technieken steeds kunnen verfijnen. Daarom is het een erg effectieve manier wat zelfverdediging betreft. De technieken van Krav Maga zijn erg effectief. Ze zijn goed te gebruiken in een man tot man gevecht.

Ook zijn is Krav Maga leuk om te leren. In Nederland kun je deze techniek ook onder de knie krijgen. Mogelijk dat je bij jou in de buurt Krav Maga kunt beoefenen en anders kun je het proberen via een dvd te leren als je geen andere mogelijkheden hebt, welke je bij een Krav Maga shop kunt kopen.

Linkruil.org

Comments are closed.