Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De piano, één van de meest populaire instrumenten

De piano is een prachtig instrument die voor vrijwel elk muziekstijl wordt ingezet. Van klassieke muziek tot pop muziek. De piano is simpelweg onmisbaar en naast de akoestische piano’s en vleugels zijn er nog de keyboards en synthesizers die ook zeer populair zijn in muziek wereldwijd.

Door de populariteit van het geluid zijn er ook velen die graag piano willen leren spelen. De piano is samen met o.a. de gitaar en drumstel in van de meest populaire instrumenten onder beginnende muziekanten. Vooral ook omdat een piano of keyboard onmisbaar is in pop muziek met een 5-talig band bestaande uit de keyboard/piano, drumstel, gitaar, bass gitaar en zanger.

Steinway & Sons

Als je een beetje bekend bent met pianomerken zal je ongetwijfeld afweten van Steinway & Sons. Al sinds de 19e eeuw is Steinway een belangrijke naam in de pianowereld. De meeste piano iconen uit het verleden en uit het heden zijn Steinway artiesten en dat spreekt van de de kwaliteit van Steinway. Het merk is begonnen door een Duitse immigrant in New York die groot succes heeft geboekt met de handgemaakte piano´s. Steinway heeft door de tijd heen ook weer haar roots teruggevonden in Duitsland waar ook een Steinway fabrikant is, die bovendien bekend staat om de net iets betere kwaliteit vleugels vergeleken met de oudere broer uit New York.

Pianoles nemen

Als jij graag piano speelt is het belangrijk om les te krijgen om werkelijk snel vooruit te gaan. Je moet leren noten lezen en je moet technieken leren om correct piano te spelen. Les nemen is alleen niet bij iedereen leuk en leerzaam. Neem daarom niet de eerste de beste piano leraar of lerares. Maar maak kennis met de leerkracht en kijk of het qua muziekstijl, personaliteit en onderwijstalent aansluit bij jou. Als de leerkracht niet aansluit met jou muziekstijl en jou niet weet te motiveren kan de leerkracht meer kwaad dan goed doen. Dus zorg dat je bij iemand in de les gaat die goed bekend staat en waar je graag elke week naar terug komt voor les. Als je de juiste leerkracht hebt gevonden zal je in rap tempo vooruit gaan en werkelijk het beste uit jezelf halen. En wie weet, kan je op een dag een Steinway veroorloven.

Linkruil.org

Comments are closed.