Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De RIE of RI&E, een must voor ieder bedrijf

Voor de meeste bedrijven blijkt het opstellen van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E of RIE) een lastige taak. Vaak wordt dit dan ook vergeten, of er wordt gewoonweg te weinig aandacht aan gegeven. En dat is niet verstandig. Want het opstellen hiervan is juist erg belangrijk. Niet alleen voor de werknemer, maar juist ook voor u als werkgever. Waarom vraagt u zich wellicht af. In dit artikel leggen wij u dit graag uit.

Wist u dat er jaarlijks 220.000 ongelukken op de werkvloer gebeuren? Als gevolg hiervan moeten er gemiddeld 20.000 werknemers naar het ziekenhuis en kunnen zij tijdelijk of voor langere tijd niet werken. Om het aantal ongelukken te beperken, is het voor ieder bedrijf dan ook een ‘’must’’ alle risico’s goed op een rijtje te zetten. Want door de risico’s te inventariseren en evalueren, kunnen veel nare situaties worden voorkomen. En hier profiteert u als werkgever van. Want wanneer er in uw bedrijf weinig of beter nog, geen ongelukken gebeuren, wordt het werkproces hierdoor ook niet onderbroken. En welke werkgever wil dat nu niet?

Daarnaast brengt u door het opstellen van een RIE alle risico’s binnen uw organisatie in beeld. Vervolgens kunt u deze aanpakken en terugdringen. Hierdoor optimaliseert u de werkomstandigheden van uw personeel en creëert u een veiligere en prettigere werksituatie. Een positief gevolg hiervan is dat uw werknemers zich prettiger voelen op de werkvloer, wat de productiviteit weer ten goede komt. Hieruit blijkt dan ook dat een kleine investering zoals het opstellen van een goede Risico Inventarisatie & Evaluatie, grote en positieve veranderingen teweeg kan brengen.

Het is dan ook wel duidelijk dat een RI&E voldoende aandacht verdient en zeker niet vergeten of overgeslagen dient te worden. Het is juist een moment om uw bedrijf eens goed onder de loep te nemen. Uiteraard kost dit tijd, maar het kan u uiteindelijk flink wat opleveren. Want wanneer u dit op de juiste manier doet, zal blijken dat u de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) kunt gebruiken om de bedrijfsvoering te verbeteren. En dit komt uiteindelijk uw werknemers, uzelf en uw bedrijf ten goede. Op de website van imaonline.nl kunt u meer informatie over vinden.

Lees Meer:-  http://storify.com/riemethode/de-rie-of-ri-and-e-een-must-voor-ieder-bedrijf

Linkruil.org

Comments are closed.