Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De vier grootste fouten bij de BPM aangifte

Het wordt steeds populairder om een auto te importeren. Tijdens dit proces krijg je met verschillende procedures en voorschriften te maken. Een onderdeel hiervan is de BPM aangifte. Iedereen die een auto naar Nederland importeert, dient BPM aangifte te doen. BPM is de belasting die je moet betalen als je voor het eerst een auto in Nederland registreert. Dit geldt overigens niet voor nieuwe auto’s die in Nederland worden gekocht: hierbij heeft de importeur de BPM al betaald. Importeer je zelf een auto, dan moet je zelf de BPM berekenen en een fout is hierbij snel gemaakt.

CO2 uitstoot

Let goed op wat de co2 uitstoot van de auto is. Internet geeft niet altijd de juiste uitstoot weer. Vaak geef je op basis hiervan een BPM berekening aan bij de belastingdienst. Naderhand kom je bedrogen uit wanneer de belastingdienst een naheffing oplegt. De CO2 uitstoot staat op het Certificaat Van Overeenstemming en soms op het buitenlandse kentekenbewijs. Dit is de uitstoot die de belastingdienst hanteert voor de berekening van de BPM.

Opties vergeten/verzwijgen

Sjoemel niet met het weglaten van opties op de auto in de BPM berekening. De belastingdienst heeft verschillende mogelijkheden om achter de oorspronkelijke opties op de auto te komen. Hierdoor kun je achteraf nog een naheffing en/of boete krijgen.

Pakket doorgeven

Let goed op of de opties uit het standaard pakket in het land waar de auto vandaan komt, ook onder een standaard optie in Nederland valt. Nederlandse uitvoeringen zijn leidend.

Fraude met BPM berekeningen

Het is niet heel moeilijk om te frauderen met het vaststellen van de hoogte van de te betalen BPM. Je geeft een lagere waarde van de auto door, een hogere kilometerstand, je ‘vergeet’ wat opties en ga zo maar door. Hierdoor valt de BPM vrij gemakkelijk lager uit. De belastingdienst controleert hier echter scherp op en deelt bij fraude dan ook meteen boetes uit. De schadepost voor de Nederlandse Staat loopt op en daarom is men erg streng aan het controleren. De boetes zijn hoog en dus ben je al snel veel duurder uit. Wil je dit risico niet lopen, dan kun je beter een eerlijke aangifte doen.

Wilt u meer over BPM-aangiftes weten? Klik hier >>

Linkruil.org

Comments are closed.