Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De voor- en nadelen van kilometerregistratie

Kilometerregistratie is een fenomeen dat we in steeds meer bedrijven zien tegenwoordig. Het kan namelijk een heel fijn systeem zijn om te gebruiken voor vele verschillende ondernemingen. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten kilometerregistratie: handmatige kilometerregistratie en automatische kilometerregistratie. Beide soorten van kilometerregistratie hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om hier goed naar te kijken zodat je een systeem kan kiezen dat het beste past bij jouw onderneming. Op deze manier kun je kilometerregistratie gebruiken om jouw eigen bedrijf nog efficiënter en productiever te laten worden. Het is dus belangrijk om deze afweging zeer zorgvuldig te maken zodat het beste resultaat bereikt kan worden.

Handmatige kilometerregistratie

De eerste optie van de twee soorten kilometerregistratie is de handmatige kilometerregistratie. Het is misschien een beetje vanzelfsprekend, maar deze vorm van kilometerregistratie houdt in dat je zelf handmatig de kilometers van uw bedrijfsauto of bedrijfsauto’s bijhoudt en registreert. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een rittenstaat uit te printen en die in iedere relevante auto te leggen. De chauffeurs van de auto’s houden dan zelf bij precies hoeveel kilometers ze hebben gereden. Dit kan ook gedaan worden op de telefoon door middel van een excel sheet. Dit is een makkelijk beschikbare manier om kilometerregistratie uit te voeren, maar kost wel veel tijd en heeft een hoger risico op foutieve registratie. Dat kan weer hoge boetes van de Belastingdienst op leveren. 

Automatische kilometerregistratie

De tweede optie voor kilometerregistratie is de automatische kilometerregistratie. Wederom misschien een beetje voor de handliggend, maar deze vorm van kilometerregistratie is dus geautomatiseerd. Dit houdt in dat je niet zelf met de hand alle kilometers van alle auto’s van je bedrijf meer hoeft bij te houden en te registreren. Automatische kilometerregistratie kan door middel van een black box. Dit is een heel erg klein apparaatje wat in al je bedrijfsauto’s geïnstalleerd moet worden. Als dit apparaatje in je auto zit, houdt het automatisch de kilometerstanden bij. Zelf heb je er dan dus geen omkijken meer naar. Dit kan er dus voor zorgen dat de reizen binnen je onderneming veel sneller kunnen worden uitgevoerd.

Linkruil.org

Comments are closed.