Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De ziekte van Lyme

Lyme

U heeft er al vast wel is van gehoord, namelijk de ziekte van Lyme. Waarschijnlijk was bij u ook al bekend dat u deze ziekte kunt oplopen door middel van een tekenbeet. Als de desbetreffende teek geïnfecteerd is met de Borrelia (Borrelia burgdorferi) dan is er een kans dat deze bacterie ook naar u wordt overgedragen. Het is daarom altijd raadzaam om na een wandeling door een bosrijk gebied uw lichaam even na te lopen of er geen teken aanwezig zijn.

Erythema migrans – de huidinfectie

De Latijnse benaming voor de huidinfectie die u door een tekenbeet kunt oplopen is erythema migrans. Er is een grote kans dat als u door een besmette teek bent gebeten dat u last krijgt van deze huidinfectie. Echter is dit niet altijd het geval, dus denkt u daarom ook niet dat als u hier niks van gemerkt heeft dat de ziekte van Lyme compleet is uitgesloten.
U kunt een erythema migrans herkennen door een rode plek met hierin een centrale verbleking. Deze plek is meestal iets opgezwollen en doet verder geen pijn en jeukt ook niet. Als u zo een erythema migrans constateert neem dan meteen contact op met uw huisarts. Hoe eerder u namelijk erbij bent, hoe beter. Wat de ziekte van Lyme heeft ook verschillende stadia en als u er in een vroeg stadia bij bent dan zal de behandeling veel voorspoediger verlopen!

Linkruil.org

Comments are closed.