Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Doortrapper bouwen met racefiets onderdelen

Er is weer een nieuwe trend vanuit de verenigde staten naar ons land komen overwaaien. Het bouwen van een  eigen doortrapper, doormiddel van oude en nieuwe racefiets onderdelen is ineens erg populair. Vooral in de grote steden van ons land worden de doortrappers in overvloed gebouwd en bereden. Ze worden daar Fixed Gear bikes, Fixies of hipster fietsen genoemd. De trend zet echter voort en hoogstwaarschijnlijk fietst de jongen uit de regio binnenkort ook op een Fixie.

Doortrapper gemaakt van race fietsonderdelen?

Een doortrapper gemaakt van racefiets onderdelen, wat is dat nu eigenlijk precies. Eigenlijk is het heel simpel. In principe is een Fixed Gear gewoon een oerfiets. Een fiets uit de tijd dat er nog geen versnellingen waren en waarbij de trappers pas stilstonden wanneer de wielen dat ook deden. Anders gezegd, zolang de wielen van de fiets nog draaien, ben je verplicht door te trappen. Het enige verschil tussen een oerfiets en een Fixed Gear is echter dat een Fixed Gear een gepimte racefiets is en niet een gewone stadsfiets. Bij een Fixed Gear fiets schaf je een oud racefiets frame aan, die je vervolgens volledig stript en daarna weer opnieuw pimt. Hiervoor kun je racefiets onderdelen, mountainbike onderdelen of BMX onderdelen gebruiken. De fiets kan naar elk gewenste style getuned worden. Het belangrijkste onderdeel bij aanschaf van de racefiets onderdelen is de achternaaf. Deze moet verbonden worden met het achtertandwiel, zodat het een doortrapper wordt. De verbinding van de achternaaf met het achtertandwiel zorgt voor een betere wegligging. Ook is het nu mogelijk om achteruit te fietsen.

Van doortrapper tot Fixed Gear

Het moge duidelijk zijn wat een Fixed Gear fiets nu precies is, maar vanwaar de commotie om zo’n fiets? Waar komt die hype ineens vandaan? De Fixed Gear is oorspronkelijk afkomstig uit het baanwielrennen. Met een doortrapper voel je de baan beter aan en ze zijn ook nog eens lekker ligt. In de jaren 80 en 90 kwamen veel fietskoeriers uit New York hier ook achter. Zij scheurden met deze fietsen door de straten van New York. Op dat moment is er een bepaalde fietskoerier cultuur ontstaan. En zoals vele subculturen uit de Verenigde Staten is nu ook deze cultuur naar Nederland komen overwaaien. Op dit moment rijden voornamelijk de hippe mensen uit grote steden op de Fixies. We hebben het dan voornamelijk over de mensen uit de hipster subcultuur. Deze mensen willen anders zijn dan alle andere mensen. Dit houdt niet op bij het dragen van alternatieve kleding. Alles moet anders zijn. De Fixed Gear sluit hierbij precies aan op de wensen van deze doelgroep. Door zelf samengestelde en bewerkte racefiets onderdelen, mountainbike onderdelen of BMX onderdelen te monteren, heb je namelijk een unieke fiets.

De hype rondom de Fixies

De Fixed Gear bike is hot in de grote steden onder ze zogenaamde hipsters. Maar hoe gaat het verder? Zal heel Nederland binnenkort in de ban zijn van de Fixed Gear bike? Moeten de hipsters onder ons opzoek naar een nieuwe hype, om zich zo alsnog te onderscheiden? Niemand heeft de antwoorden op deze vragen en ik geef daarom ook mijn persoonlijke mening. Ik denk dat de trend zich binnenkort enorm zal gaan uitbreiden. Wie wil er tegenwoordig niet meer anders zijn? Iedereen probeert zich te onderscheiden van de massa. Door racefiets onderdelen of andere fietsonderdelen zelf te stylen, kun je een volledig eigen tint geven aan je fiets. Kortom, de hipsters in Nederland zullen naar mijn mening alvast op zoek moeten gaan naar een nieuwe hype of trend.

Hoe denken andere mensen hierover?  Zal de Fixed Gear hot worden in heel Nederland?

Linkruil.org

Comments are closed.