Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Downloaden uit de nieuwsgroepen

Om te kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen. Heb je onderstaande nodig.

  1. Basis kennis van computers.
  2. Usenet provider.
  3. Een website, waar je nzb bestanden kan vinden, en downloaden.
  4. Usenet download programma.

Basis kennis computer

Je hebt enige basis kennis nodig, om te kunnen downloaden uit de nieuwsgroepen.  Denk hierbij aan het installeren van software. Maar ook het kunnen uitpakken van bestanden. Al is het tegenwoordig niet meer zelf nodig om uit te pakken. Maar het is wel handig om te weten hoe dit moet.

Usenet provider

Van een Usenet provider download je de bestanden. Vandaar dat je ook niks hoeft te uploaden, zo als bij Bittorent. Je hebt betaalde maar ook Gratis Usenet providers. Zo krijg je die soms, bij je internet abonnement er één gratis bij. Of je kan deze gratis proberen. Maar Deze zijn vaak wel een stuk trager. En vaak werken alleen recente bestanden.. Terwijl dit bij een betaalde Usenet provider een paar jaar oud kan zijn. Maar, dat wil niet zeggen dat deze gratis nieuwsservers waardeloos zijn. Zo kan je deze ook instellen als back-up provider. let wel op! Dit is niet mogelijk bij elk Usenet download programma. Zo wordt dit, bij het bekende programma’s Newsleecher en Grabit niet ondersteunt. Daarom raad ik je deze twee ook niet aan om te gebruiken.

Usenet download programma

Een Usenet client heb je nodig. Dit is het download programma, die verbinding maakt met je Usenet provider. Dit kan bijvoorbeeld met de programma’s SABnzbd of NZBGet. Deze twee Usenet download programma’s werken op verschillende systemen. Zo als bijvoorbeeld Ubuntu, Windows, en Mac. Deze twee programma’s kunnen ook goed samen werken met CouchPotato, SickChill en Sonarr.

Website waar je nzb bestanden kan vinden

In een NZB bestand wordt aangegeven, waar de bestanden staan,  bij je Usenet provider. Deze NZB bestanden kan je vinden bijvoorbeeld bij  nzb-zoekmachines . Zo als bijvoorbeeld NZBindex. Maar je kan deze bestanden ook vinden bij NEWZnab providers. Newznab providers scannen de nieuwsgroepen af naar nieuwe downloads.

Linkruil.org

Comments are closed.