Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

E-books doorverkopen mag

E-books doorverkopen mag

Een onderwerp die de laatste jaren heel veel aan bod gekomen is: De E-book. De komst van de E-book heeft enorm voor gevolgen gehad voor de verkoop van fysieke boeken. Daarnaast roept de komst van de E-book ook enorm veel vraagstukken op. Een van deze vragen is, is het toegestaan om verkochte E-books tweedehands door te verkopen. Het klinkt natuurlijk raar omdat het een digitaal product en niet een fysiek product maar vrij recentelijk heeft de Rechter zich hierover uitgesproken.

Er was namelijk een website aangeklaagd die E-books tweedehands doorverkocth: tomkabinet.nl. Op 21 juli 2014 heeft de Rechter zich uitgesproken in een kort geding. Deze stelde de website in zijn gelijk wat het dus legaal maakt om E-books tweedehands door te verkopen.

Ik moet zeggen dat ik persoonlijk enorm verbaasd was over deze uitspraak. Ik dacht voor deze zaak dat het niet mogelijk was om digitale producten door te verkopen. Ik zat hier dus behoorlijk fout in! Ik ben ook erg benieuwd naar uw mening over deze zaak. Vind u ondanks de uitspraak dat de website gelijk heeft?

Als u meer informatie wilt over hoe deze rechtzaak verlopen is kijk dan even naar dit artikel: Advocatenkantoor Amsterdam. Hier staat meer gedetailleerd aangegeven waarom de website in zijn gelijk is gesteld.

Linkruil.org

Comments are closed.