Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een auto naar de sloop brengen

Het vervoeren of brengen van je sloopwagen naar de eerste de beste sloperij is zo klaar en een klus die zo is gedaan, maar er komt vaak meer bij kijken dan het brengen van de auto alleen. Je moet ook denken aan het aanleveren van diverse gegevens. Je moet namelijk – naast de auto – ook diverse documenten aanleveren. Wanneer je deze documenten niet hebt, kan een sloperij geen vrijwaringsbewijs maken en kan men de auto niet overnemen.
Bewijs van vrijwaring
Je moet zo onder meer een document met het kentekenbewijs afgeven met daarnaast het zogenaamde overschrijvingspapier. Je moet daarnaast ook bepaalde documenten ontvangen. Dit is het bewijs van vrijwaring. Dit essentiële bewijs krijg je wanneer je de auto aan de sloperij hebt verkocht. Door middel van dit document kun je laten zien (aan de belasting, staat etc.) dat je niet meer eigenaar bent van de auto. Dit document zorgt er ook voor dat je de verzekering bij een verzekeringsmaatschappij direct kunt stopzetten.
Waarde van mijn sloopauto
Aan een goede sloopwagen kun je nog wat verdienen, maar verwacht geen hoofdprijs. Een paar tientjes is geen uitzondering, maar evengoed moeten enkele honderden euro’s goed mogelijk zijn. Het is maar net hoe goed je auto nog rijdt en welke onderdelen er nog bruikbaar zijn. Ben je handig dan kun je het meeste geld zelf verdienen door zelf de auto te demonteren, maar hier komt natuurlijk wel precisie bij kijken en daarnaast mag je het ook niet zo maar doen. We raden je het dus niet aan om te doen.

Linkruil.org

Comments are closed.