Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een dag om te leren

Als we in de cijfers kijken van de afgelopen jaren, dan zien we dat het aantal heftruckchauffeurs meer is toegenomen dat eerst werd verwacht. Dat komt omdat veel meer chauffeurs ervoor kiezen om een heftruckcursus te volgen bij BLOM, bijvoorbeeld in de vestiging in Zwolle.

Niet alleen geeft BLOM opleidingen in heftrucks, maar ook in reachtrucks en stapelaars. Alle magazijntrucks waar in het intern transport mee wordt gewerkt, worden gebruikt voor opleidingen. Zo leer je hoe je veilig kunt werken met de magazijntrucks.

Inhoud
De opleidingen die worden gegevens zijn verdeeld in twee dagen. Zo kun je voor een reachtruck opleiding hier een praktijkdag volgen.
Op deze praktijkdag ligt de focus volledig op de vaardigheden die een bestuurder van een reachtruck, heftruck op ander magazijntruck nodig heeft.

Instructie
Het is volgens de wet niet verplicht om een praktijkdag te volgen voor het besturen van een reachtruck. Het enige wat nodig is, is een goede instructie. Hoe die instructie gegeven moet worden, is niet bekend. Het enige wat wel belangrijk is, is dat de werkgever kan aantonen dat de instructie gegeven is. Hoe de werkgever dit doet is aan hemzelf. Er zitten namelijk meer gevaren aan het besturen van magazijntrucks dan men verwacht.

Linkruil.org

Comments are closed.