Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een eenduidige lijn in je webdesign wekt vertrouwen bij bezoekers.

Het ontwerp van je website kan deze maken of juist breken. Wij mensen vertrouwen nu eenmaal veel op onze waarnemingen. Als je onze zintuigen zou vergelijken met die van de dieren dan schieten die van ons werkelijk tekort. Om dit ‘gebrek’ te compenseren vertrouwen wij dus zwaar op ons zicht om de wereld om ons heen te interpreteren.

Wat betekent dit voor webdesigners? Voor webdesigners betekent dit dat de websites die ze ontwerpen eenduidig moeten zijn. Zelfs de kleinste afwijking zal onbewust opgepikt worden de bezoekers van de site. Het aanhouden van een eenduidige lijn is daarom van groot belang. Het werkt vertrouwen!

Vertrouwelijk gevoel.

Omdat we veel dingen onbewust waarnemen is het belangrijk dat de bezoeker een vertrouwd krijgt bij het bezoeken van uw website. Wanneer iemand een website bezoekt dan maakt hij, op basis van ervaringen uit het verleden, in een fractie van een seconde de beslissing of deze website er betrouwbaar uitziet of juist niet. Hun gevoel wordt bepaald door de hiƫrarchie van de site, de symmetrie, het lettertype dat wordt gebruikt en meer van dit soort zaken. Uit onderzoek, verricht door Google, is gebleken dat mensen eerder op een site blijven hangen wanneer deze er simpel, fris en vertrouwd uitziet, dan wanneer deze vol zit met allerlei poespas en dynamische elementen. Uit hun onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat bezoekers van websites de meer complexere sites minder aantrekkelijk vinden. Aan de andere kant, als de website er simpel, fris maar onbekend uitziet, dan vinden ze deze onaantrekkelijk. Door een website te maken dat qua ontwerp gelijk is aan andere, bekende sites zorg je ervoor dat je al een streepje voor hebt met je website. Mensen vertrouwen de site op basis van hun gevoel. Op basis van eerdere ervaringen.

Ook op de website zelf is het van belang dat er sprake is van een eenduidige lijn. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van drastische verschillen in kleur, layout, lettertypen enz. op de verschillende pagina’s, dan wekt dit een gevoel van wantrouwen. Echter, breng je een eenduidige lijn aan in je website, met eenduidige kleuren en kleurschakeringen, op iedere pagina dezelfde layout, dan krijgt je site een logisch, kalm en betrouwbaar uiterlijk. Je bezoeker voelt zich dan op zijn gemak.

Linkbuildinggigant.

Linkbuildinggigant is een bedrijf dat zich richt op Linkbuilding & Webdesign. Bij ons kunt u een website laten maken dat voldoet aan de eisen van de huidige tijd. Onze websites zijn zoekmachine vriendelijk en bovendien mobielvriendelijk. Ook met dit laatste zult u uw concurrenten een stap voor zijn, aangezien mobiele websites sinds april van dit jaar (2015) voorrang krijgen op sites die dit niet zijn. En momenteel zijn er nog heel veel sites, die nog niet zijn aangepast voor mobiele apparaten.

Linkruil.org

Comments are closed.