Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een gescheurde achterste kruisband, een ernstig letsel.

De achterste kruisband is een van de vier stabiliserende banden in de knie, deze bevindt zich centraal in de knie. Daar loopt de achterste kruisband schuin achter de voorste kruisband langs. Deze kruisband verbindt de achterkant van het onderbeen met de voorkant van het bovenbeen. Door de ligging van de achterste kruisband zorgt hij ervoor dat het scheenbeen niet naar achteren kan bewegen ten opzichte van het bovenbeen en niet te ver kan draaien ten opzichte van het bovenbeen. Daardoor geeft deze stabiliteit aan de knie en ondersteunt hij de binnen en buitenband, die ook stabiliteit bieden aan de knie.

Een achterste kruisband letsel is in de meeste gevallen het gevolg van een ongeval of een sportletsel. Wanneer er een kracht op de voorkant van het scheenbeen wordt uitgeoefend terwijl de knie gebogen is, dan komt de achterste kruisband op spanning en kan (af)scheuren. Behandeling in een vroeg stadium is gemakkelijker, daarom is het van belang dat het letsel snel herkent wordt.

Om erachter te komen of u daadwerkelijk een gescheurde achterste kruisband heeft moet u een afspraak maken met uw orthopedisch chirurg, hij/zij zal vragen u vragen naar de aard van het letsel en de huidige klachten. Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Met behulp van röntgenfoto’s kan er uitgesloten worden of er botbreuken aanwezig zijn. Daarnaast kan de röntgenfoto bepalen of er sprake is van kraakbeenslijtage.

Een ander ernstig letsel aan de knie is het hebben van een gescheurde voorste kruisband, bent u nieuwsgierig naar de aandoening, behandeling of nabehandeling van een gescheurde voorste kruisband? Klik dan hier.

Linkruil.org

Comments are closed.