Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een goed logo laten ontwerpen

Hoe ontwerp je een goed logo?

Om een goed logo te ontwerpen, zijn er eigenlijk geen echte regels. Het belangrijkste is dat het logo bij je bedrijf en je klanten past. Het moet opvallen, maar niet te, want dan schrikt het logo eerder af. Een tip is dan dat je het logo simpel houdt, maar wel iets speciaals meegeeft. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is daarom belangrijk dat je voldoende tijd neemt en niet te haastig beslist hoe het logo van je bedrijf eruit moet zien.

Een goed logo is belangrijk

Logo’s kennen al een heel lange traditie. Eigenlijk kun je het wapenschild van een middeleeuwse adellijke familie ook al als een logo beschouwen. Immers toonde het wapenschild hoe rijk de familie niet was, waar ze vandaan kwam en welke relaties ze hadden. Bij een logo ontwerpen is het meest cruciale hun snelle herkenbaarheid. Een logo waarbij iemand zegt ‘van welk bedrijf was dit logo nu weer’ is een slecht logo. Vandaag de dag is het ontwerpen van een goed logo nog belangrijker dan vroeger. Met het digitale tijdperk vervagen de grenzen van een land meer en meer en krijgt een bedrijf ook concurrentie van bedrijven uit het buitenland. Daarom is het belangrijk dat jouw bedrijf opvalt in de grote hoeveelheid informatie die gebruikers dagelijks over zich heen gestort krijgen. Een goed logo helpt je gemakkelijker opvallen.

Enkele tips om je logo te ontwerpen

Om te vermijden dat jij zo’n slecht logo ontwerpt, kun je een best zo herkenbaar, maar eenvoudig logo ontwerpen. Een logo met te veel franjes of details is moeilijk om te herkennen. Als je internationaal opereert is het ook belangrijk dat je logo universeel te begrijpen is. Een tip is ook dat je symbolen gebruikt die een associatie oproepen: zo wijst een leeuw bijvoorbeeld naar kracht. Met deze associatie laat je jouw logo niet alleen meer opvallen, maar ook meer vertellen.

Linkruil.org

Comments are closed.