Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een motorfiets

Een motorfiets wordt vaak simpelweg een motor(voertuig) genoemd. Dit is een voertuig dat in de meeste gevallen op 2 wielen te vinden is. Er zijn ook motorfietsen met drie of vier vielen. De meeste motoren zijn vaak erg snel omdat ze erg licht zijn en dus niet veel kilo’s mee hoeven te nemen. Ook zijn er van dit voertuig verschillende soorten. Maar de echte motorfiets kwam in het begin van de 19e eeuw, deze was bedoeld voor het particuliere en het bedrijfsmatige gebruik. Het was een voertuig voor op de normalen weg. In de loop der jaren kwamen er ook motoren bij voor op het circuit en voor op wilde terreinen. De motoren worden meestal voortgedreven door een verbrandingsmotor en in sommige gevallen door een elektromotor.

sportmotor

Variatie binnen de motorfietsen

Er is ook nog heel veel variatie binnen de motoren. Er zijn heel erg veel verschillen motoren waarbij het allemaal om een ander soort gevoel draait. Bij een chopper bijvoorbeeld draai het voornamelijk om het geluid, bij een racemotor om de snelheid en de wind die je voelt en bij de toermotor. Er werd net als verteld dat er een heleboel variatie is binnen het motorwereldje. Er zijn daarom nog veel meer soorten motoren maar dit waren/zijn toch wel de bekendste motoren die er zijn.

Motorvoertuigen tegenwoordig

Tegenwoordig vallen scooters ook onder motorvoertuigen. Vroeger was dit nog niet zo, ze gingen toen ook minder hard. Tegenwoordig zien we dat veel meer scooters zijn opgevoerd. Dit geldt ook voor motorfietsen. Ze gaan vaak al sneller omdat ze zo licht en een relatief krachtige motor hebben. Ze halen vaak al we een topsnelheid van om en nabij de 200 km/u. Als je ze opvoert gaan ze nog ruim 50km/u harder. Dit is precies de snelheid waarin een legale scooter op de weg mogen rijden. Maar helaas zien we ook dat deze scooters vaak zijn opgevoerd en dat er meerdere ongelukken mee gebeuren.

Linkruil.org

Comments are closed.