Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een nieuwe lease auto

Er zijn verschillende oplossingen, diverse leaseconstructies. Je betaald maandelijks en na afloop van het contract geef je de auto terug aan de leasemaatschappij. We noemen dat operational lease. Je kan ook achteraf eigenaar worden van het bedrijfsmiddel. Dat gebeurt via een financial lease constructie.

Voordelen financial lease

  • Juridisch en economisch eigendom van een leaseauto
  • BTW over de aanschafprijs kan direct teruggevraagd worden
  • Investerings en rente aftrek mogelijk
  • Beperkte aantasting van de liquiditeit
  • Vaste lease termijnen

Nadelen van financial lease

  • Geen aanvullende dienstverlening (brandstofbeheer, reparatie en onderhoud)

Bovendien biedt financial lease twee mogelijkheden:

Huurkoop: de leasemaatschappij koopt het bedrijfsmiddel voor jou. Je betaalt ‘huur’ en kan na afloop van de leaseperiode je auto overnemen.

Pandrecht: je hebt zelf het bedrijfsmiddel gekocht. Vervolgens kan je het financieren bij een leasemaatschappij. Het bedrijfsmiddel geldt als onderpand.

Bij beide vormen adviseert de leasemaatschappij over de duur van het contract en de hoogte van de maandelijkse termijnen. Zo ben je er zeker van dat de overeenkomst aansluit op jouw wensen en mogelijkheden.

Je maandbedrag kan je verlagen bij de start van de leaseovereenkomst met een aanbetaling of een slottermijn – het bedrag dat nog openstaat – aan het eind van de looptijd. Je kan op onze website eenvoudig je financial lease berekenen.

Linkruil.org

Comments are closed.