Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een nieuwe tuin inrichten

Wanneer je een nieuw huis koopt zijn er veel dingen die je moet regelen en één daarvan is de tuin. Veel mensen vinden het lastig om een tuin in te richten en weten niet zo goed wat ze ermee moeten doen. De kosten voor een tuin aanleggen zijn hoog, dus vaak wachten mensen met het aanpakken van de tuin totdat het hele huis in orde is en de grootste kosten achter de rug zijn. Zo kan het gemakkelijk gebeuren dat je er niet meer aan toe komt en dat je de tuin dus eigenlijk maar laat voor wat het is. Dat is natuurlijk zonde, want wat is er fijner dan lekker in je tuin zitten wanneer het zonnetje schijnt! Daarom zijn hier een aantal tips die je op weg kunnen helpen bij het inrichten van je tuin.

 

Om er achter te komen wat voor soort tuin bij jou (of jullie) past, is het fijn om inspiratie bij anderen op te doen. Je kunt dit doen via google afbeeldingen, Pinterest, verschillende tijdschriften, zoals TuinSeizoen, Landidee en Gardeners’ World, en natuurlijk bij anderen. Vanaf het moment dat je hebt bedacht dat je een tuin gaat inrichten, kun je al om je heen gaan kijken en aan anderen vragen waarom ze bepaalde keuzes voor hun tuin hebben gemaakt. Langzaamaan kom je er dan vanzelf achter wat je mooi vindt en wat mogelijk is voor jouw tuin.

 

Vervolgens zijn er veel dingen waar je keuzes over moet maken, namelijk:

 

Wat doe je met de grond? Leg je er tegels neer of ga je er gras leggen? Het heeft allebei z’n voor- en nadelen. Het voordeel van tegels is dat je er weinig werk aan hebt en je hebt een harde stabiele ondergrond. Het voordeel van gras is dat het er mooi en natuurlijk uit ziet, dat het leuk is voor kinderen om op te spelen en dat het zacht aanvoelt, maar je hebt er wel veel werk aan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het allebei een deel te doen.

 

Dan moet je nadenken over de zon. Waar wil je zon hebben op welk moment van de dag? Dit heeft te maken met waar je je tuinset neerzet, maar ook waar je je planten neerzet, want planten hebben een bepaald aantal zonuren nodig.

 

Als je kinderen hebt, dan is het wel leuk om iets voor de kinderen in de tuin te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een houten speeltoestel kopen zoals een schommel of een glijbaan, maar er zijn ook nog andere buiten speeltoestellen, zoals een zandbak of een speelhuisje. Zorg er bij een zandbak wel voor dat deze afgedekt kan worden.

 

Ook moet je nadenken over de erfafscheiding. Je kunt dit op een groene manier doen, door een heg of planten te laten groeien, maar je kunt ook een schutting of hek neerzetten.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen om over na te denken bij het inrichten van een tuin, maar hopelijk is dit alvast een begin om mee aan de slag te gaan.

Linkruil.org

Comments are closed.