Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een sifon vervangen

Een sifon vervangen

Last hebben van nare rioolluchten is zeer vervelend. Daar is een sifon voor bedacht. Dat wordt ook wel een zwanenhals genoemd. Een sifon is een waterslot dat dient als afsluiting voor rioollucht. Omdat er een laag water in blijft hangen in de U-bocht, kunnen nare luchten niet ontsnappen. De U-bocht in uw sifon kan verstopt raken door ophoping van vetresten, vuil en haren.

Waarom een sifon vervangen

Het is belangrijk om een sifon eens in de zoveel jaren te vervangen. De nieuwe sifon moet wel de juiste maat hebben voor uw bestaande installatie. Dat wil zeggen dat sifons in verschillende maten en soorten verkrijgbaar zijn. Bij het loskoppelen van uw oude sifon moet er een bak onder de sifon geplaatst worden. Om er voor te zorgen dat het water dat eventueel nog in de sifon zit op te vangen. Tijdens het plaatsen van een nieuwe sifon moet er gelet worden dat de sluitringen op de juiste plek staan zodat eventuele lekkage voorkomen kan worden.

Onderhoud van uw sifon

De sifon is makkelijk te onderhouden. Door regelmatig uw sifon te reinigen met behulp van chemische gootsteenontstoppers of een mechanische ontstopper. Een andere bekende methode is kokend water gemengd met soda. Als u een langere tijd op vakantie gaat wordt het u aangeraden om uw sifon te reinigen voor u vertrekt. Het water in de sifon zal een aantal weken stil staan wat voor penetrante lucht kan zorgen. Vooral in combinatie met het warme weer.

Raadpleeg een loodgieter

Heeft u moeite met het vervangen van uw sifon of wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen een erkend loodgietersbedrijf bij u in de buurt. Zij weten uw vragen te beantwoorden en kunnen per direct een specialist naar u toesturen om uw sifon zonder problemen snel te vervangen.

Linkruil.org

Comments are closed.