Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een Tegel Doet Meer Dan Enkel Verfraaien. Tegels Beschermen en Zijn Veilig

Tegels zijn een geliefd materiaal voor iedereen die graag een eigentijdse, stijlvolle en onderhoudsvriendelijke ruimte wilt creëren. Buiten dat is betegeling ook nog eens erg veilig omdat ze een sterke anti-slipfunctie of zelfs bacteriedodende functie kunnen hebben. Tevens zijn er weinig vloerbodems waar u zo veel kanten mee op kunt als door gebruik te maken van een tegel. Ze zijn immers niet enkel beschikbaar in een veelvoud aan kleuren maar ook met de grootte, materiaal en vorm valt veelvuldig te combineren.

Punten om in het oog te houden

Wanneer u vloertegels gaat kopen, is er meer van belang dan enkel het uiterlijk. Keukentegels wilt u immers vooral graag slipbestendig hebben waar plavuizen in de woonkamer vooral robuust moeten zijn. Die eigenschappen vallen gemakkelijk te herleiden dankzij een aantal kwaliteitspunten. Zo weet u altijd dat u de juiste tegel op de juiste plek hebt liggen.

Slipbestendigheid

In bijvoorbeeld de keuken is de kans groot dat u met vocht of vet in aanraking komt. Daarom is het van groot belang dat uw tegel slipbestendig zijn. Deze weerstand wordt handig aangeduid met deR-waarde. Deze waarde wordt onderverdeeld in 5 verschillende klassen, oplopend van 8 tot en met 12. In dit geval biedt 12 de hoogste weerstand en is dus bruikbaar voor de meest gladde omstandigheden. In en rondom uw woning hoeft u zover niet te gaan. In dat geval voldoet een R-waarde van 10 meer dan genoeg. Dit omdat hogere waarden misschien wel meer veiligheid tegen het uitglijden bieden maar daarentegen door de stroefheid ook weer lastiger schoon te maken zijn. En zeker in de keuken wilt u beide in balans hebben.

Slijtagebestendigheid

De Pei-waarde is een ander belangrijk punt om de kwaliteit en bruikbaarheid van betegeling af te lezen. In de Pei-waarde wordt immers de snelheid van slijtage gemeten. In dit geval geldt dat hoe hoger de waarde is, hoe beter bestand de plavuis is tegen slijtage. Een waarde lager dan 3 is ten hoogste bruikbaar voor aan de wand. Wanneer u zwaardere spullen op de betegeling wilt plaatsen, is het raadzaam te gaan werken met een waarde vanaf 5. Uw tegelspecialist voorziet u graag van meer informatie over hoe u fraai en veilig tegelen kan.

Lees Meer:  http://www.janvansundert.nl/tegels

Linkruil.org

Comments are closed.