Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Eenmanszaak starten | checklist voor het starten eenmanszaak

Eenmanszaak starten

Loopt u al een poosje rond met het idee om een eenmanszaak te starten en u wilt eindelijk de grote stap zetten? Wat komt er allemaal bij kijken, bij het starten van een eenmanszaak? Hieronder een aantal punten waar u aan moet denken om een eenmanszaak te starten.

Beginfase eenmanszaak starten

In de beginfase van uw onderneming moeten er veel keuzes gemaakt worden.
– Welke rechtsvorm kies ik?
– Heb ik een starterskrediet nodig? Zo ja, waar ga ik mijn investeerders vinden?

Voordat u start met uw eenmanszaak in het verstandig om eerst een ondernemingsplan te maken. De ondernemingsplan is handig voor een inspiratiebron voor in de toekomst, maar is ook handig wanneer u financieringsaanvragen gaat doen. Wanneer u klaar bent met het ondernemingsplan schrijft u zich in bij de Kamer van Koophandel.

Een eenmanszaak starten en het oprichten

Het oprichten van een eenmanszaak is best eenvoudig. Met een inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel heeft u al een eenmanszaak opgericht. Veruit de meeste eenmanszaak starters kiezen voor deze rechtsvorm.

Er mag maximaal per persoon één eenmanszaak opgericht worden. Omdat u straks voor meerdere opdrachtgevers gaat werken, moet u in het bezit zijn van een Verklaring Arbeidsrelatie. Deze kunt u aanvragen bij de belastingdienst. Wilt u meer weten over een eenmanszaak starten? Bekijk de website van Wansink & Partner voor meer informatie over het starten van een eenmanszaak.

De aansprakelijkheid voor een eenmanszaak

Bij een eenmanszaak wordt er geen onderscheid gemaakt tussen privé- en bedrijfsvermogen. Dit betekent dat u aansprakelijk bent voor alle handelingen, financiën van uw bedrijf en de gevolgen hiervan. Het is erg belangrijk om rekening te houden met de mogelijke risico’s van het starten van een eenmanszaak. Mocht het misgaan, dan raakt u misschien uw koophuis en inventaris kwijt.

De belasting voor een ondernemer

Als ondernemer bent u verplicht om belasting te betalen. Wanneer u uw eenmanszaak inschrijft bij de Kamer van Koophandel, wordt dit automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Bij inschrijving in het handelsregister krijgt u een eigen BTW-nummer. U wordt nu erkend als een ondernemer. U zult geacht worden om omzet te maken en BTW in rekening te brengen voor de inkopen die u doet.

De verzekering voor een eenmanszaak

Zelfstandige ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een verzekering. Het is aan te raden om tijdens de oprichting van de eenmanszaak een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Het pension

Als zelfstandig ondernemer heeft u recht na uw 65ste recht op AOW, maar voor een aanvullend pensioen moet u zelf zorgen. U kunt kiezen voor een zorgverzekeraar, maar het kan ook op de ouderwetse manier. Iederen maand zelf een bedrag opzij zetten kan natuurlijk ook.

Wilt u een eenmanszaak starten? Bekijk de website van Wansink & Partner en vraag meer informatie aan om succesvol uw eenmanszaak te starten.

Linkruil.org

Comments are closed.