Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Factuur verjaring

Het komt soms voor dat een ondernemer een product of dienst verkoopt, en vergeet de factuur op sturen. Jaren later ontvangt u opeens een factuur van de product of dienst die u toen heeft afgenomen. Veel mensen betalen de openstaande factuur dan niet, en dat lijkt in eerste instantie logisch. Echter is dit juridisch onjuist. De ondernemer die u de factuur stuurt is erg laat met het versturen van de factuur, maar dat maakt de factuur niet ongeldig. De ondernemer heeft 2 jaar de tijd om een factuur op te stellen en te incasseren. Stuurt de ondernemer de factuur pas na 3 jaar? Dan hoeft u de factuur inderdaad niet te voldoen.

Een voorbeeld: U heeft een nieuwe televisie gekocht, maar heeft nooit een factuur ontvangen van de verkoper, u heeft ook nog  niet betaald voor uw product. Na ruim 1 jaar ontvangt u een factuur van de ondernemer, hierin staat vermeld dat u de televisie nog moet betalen. Als u de factuur netjes voldoet is het probleem opgelost, maar wanneer u denkt dat u de factuur niet hoeft te voldoen, en u betaald de factuur niet. Dan is de kans erg groot dat u een brief zal ontvangen van een incassobureau, u bent wettelijk verplicht de factuur te voldoen.

Wanneer de factuur dus binnen 2 jaar na aankoop datum verstuurt wordt, bent u wettelijk verplicht de factuur te voldoen. Is het zo dat de factuur later dan 2 jaar verstuurt wordt, dan hoeft u wettelijk gezien de factuur niet te voldoen, dat wil echter niet zeggen dat het niet netjes is om de factuur als nog te voldoen, u heeft tenslotte een goede televisie gekocht en de ondernemer heeft zijn best gedaan om een goed product te leveren.

Linkruil.org

Comments are closed.