Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Foundation

Foundation, een term waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Maar een geschikte foundation kiezen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor welke kleur ga je? Ga je voor mat of toch een beetje glans erin? En natuurlijk.. wat is foundation nu eigenlijk?

Wat is foundation

Zoals de naam al zegt dient foundation als een basis voor je gezicht. Het verdoezeld roodheid, pigmentvlekken, acne en andere oneffenheden. Het doel van foundation is dat de huid er egaal in textuur en kleur uit blijft zien en om een stralende uitstraling te geven. Tevens is het de basis om vervolgens blushpoeder of concealer aan te brengen.

Welke kleur past bij jou

De bedoeling van foundation is om je huidskleur egaal te maken. Het is dus niet de bedoeling om je huidkleur een paar tinten lichter of donkerder te maken door een foundation te nemen die niet aansluit op jou huidskleur. Dit is een veel gemaakte fout. Maar hoe vind je nu een foundation die precies bij jou huidskleur past? Een paar jaar geleden werd deze vraag nog niet gesteld. Toen was het aanbod aan kleuren erg klein, er waren alleen rozeachtige foundations. Vandaag de dag is dit heel anders. Er zijn nu zoveel kleuren waar je uit kunt kiezen. Het kan dus nog wel eens lastig zijn om precies jou huidkleur te vinden.

Eerst is het handig om uit te zoeken of je een warme of koude ondertoon hebt. Neigt jou huid meer naar geel, staan gouden sieraden jou het mooiste en staan warme kleuren kleding jou het beste (rood, oranje, geel etc.)? Dan heb je een warme ondertoon.Het is dan verstandig om een foundation te kiezen met een gele ondertoon. Neigt jou huid meer naar roze, staan zilveren sieraden jou het mooiste en staan koude kleuren kleding jou beter (blauw, groen, paars)? Dan heb je een koude ondertoon. Je kunt gaan voor een foundation met een roze ondertoon. Ook met een roze ondertoon kun je prima een foundation met een gele ondertoon kopen, die staat namelijk iedereen goed.

Je weet nu je ondertoon. Hoe bepaal je dan jou juiste kleur? Er is maar één optie mogelijk..door de kleuren te testen op je gezicht. Kies een aantal kleuren uit waarvan jij denkt dat ze in de buurt komen van jou huidskleur en zet daarmee een streep op je kaaklijn. Een veel gemaakte fout is dat meiden een foundation op hun hand of arm aanbrengen om zo de juiste kleur te kiezen. De huidskleur van je hand komt nooit overeen met de kleur van je gezicht. Wanneer je de verschillende kleuren hebt aangebracht loop dan even naar buiten. In het daglicht kun je het beste oordelen over welke kleur jou het beste staat.

Linkruil.org

Comments are closed.