Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Freelance telemarketeers nog te vinden via Belgische freelance site Freelancenetwork

Telemarketing is een knelpuntberoep geworden. En toch slaagt Freelancenetwork er in om telemarketeers te vinden die nog uren vrij hebben om voor opdrachtgevers afspraakplanning te doen of mailings na te bellen.

Waarom vindt een freelance website, die bovendien voor bedrijven nog gratis is, wel die profielen die callcenters of bedrijven moeilijk te pakken krijgen? We gingen het hen zelf even vragen.

2 klanten volstaan.

“Het is inderdaad zo dat freelance telemarketeers snel volboekt kunnen zijn. Heel wat bedrijven boeken een telemarketeer voor 1 tot 2 dagen per week. Vaak begint men met een test van 4 weken. Maar als die goed uitdraait, dan blijft men jaren opdrachten aan de freelancer doorgeven omdat de vertegenwoordiger elke week opnieuw afspraken nodig heeft”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.

“Zo was er een bedrijf uit Zoersel die jaren naar een telemarketeer gezocht hebben. Op een goede dag ontdekken ze Freelancenetwork en plaatsen ze een oproep. Vier weken later belt het bedrijf mij op en zegt dat zij zo blij zijn dat ze eindelijk iemand gevonden hebben die graag belt en hier nog goed in is ook”.

Freelance telemarketeer belt graag en dat hoort men.

Een van de grote verschillen tussen een telemarketeer in een callcenter en een zelfstandige of freelance telemarketeer is de ingesteldheid.

Veel telemarketeers die in een callcenter bellen, doen dit totdat zij een andere job gevonden hebben. Heel wat van die telemarketeers werken fulltime en raken binnen de kortste keren opgebrand.

Een freelance telemarketeer daarentegen belt gewoon heel graag en heeft doorgaans op een dag beslist om zelfstandige te worden. Het zoeken van zijn eerste klanten ging niet altijd even makkelijk maar eens men zijn eigen klanten heeft, wil men niet meer terug.

En net omdat men graag belt, voelt men zich sterker en krijgt men meer zelfvertrouwen. En de prospecten aan de telefoon horen dit.

De freelance telemarketeer zal doorgaans ook niet fulltime bellen. Net om te vermijden dat men opgebrand raakt. Zij combineren het telefonisch werk vaak met ander freelance werk. Zo zijn er telemarketeers die ook administratief werk doen. Ik ken zelfs beroepsbellers die ook pedicure zijn.

Zijn telemarketeers duurder of goedkoper dan callcenters.

Telemarketeers zijn doorgaans niet duurder dan een callcenter. De meeste freelancers werken van thuis uit aan een uurtarief.

Bovenop het uurtarief betaalt de opdrachtgever een tussenkomst voor de telefoonkosten en vaak een eenmalige briefingkost.
Het grote voordeel van het werken met een zelfstandige telemarketeer is dat de contactpersoon van het bedrijf ook de persoon is die het telefonisch werk doet. Hierdoor bespaart de opdrachtgever meestal heel wat kosten uit. Denk maar aan de kosten voor projectopvolging en extra vergaderingen.

Linkruil.org

Comments are closed.