Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Fruit Spelletjes

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten fruit. Welk fruit voor jou beschikbaar is, is erg afhankelijk van het land waarin je woont. Dit heeft te maken met het klimaat en vaak zelfs de seizoenen. Een ananas zal in Nederland niet zo gauw groeien, tenzij gecultiveerd in een kas. Ananas is een voorbeeld bij uitstek van een tropische vrucht, en groeit dus, zoals de naam al doet vermoeden, alleen in tropische gebieden. Ons klimaat is wel uiterst geschikt voor bijvoorbeeld aardbeien, appels en peren. Maar ook bij deze vruchten is het seizoen, en dus de temperatuur, zeer bepalend voor de beschikbaarheid. Aardbeien heten niet voor niets ‘zomerkoninkjes’. De beschikbaarheid van een bepaald soort fruit kan zelfs leiden tot een soort statussymbool voor een land. Nieuw-Zeeland heeft haar kiwi. En Spanje staat naast paella en olijven bekend om haar ‘productie’ van sinaasappels. Een gemiddelde Spaanse stad heeft naast een Plaza Mayor, toch minstens een ‘sinaasappelpleintje’.

Iedereen weet dat als je er een gezond dieet op wilt nahouden, je minstens twee stuks fruit per dag dient te eten. Dit valt in de praktijk echter niet altijd mee. In de zomer wanneer de groenteboer uitpuilt van de verse vruchten als kersen, perziken, meloenen en frambozen dan is deze hoeveelheid eenvoudig te halen. Maar ’s winters wordt het toch een stuk lastiger met het aanbod dat dan de winkels siert. De vriezer biedt deze koude maanden uitkomst. Als je zomers alle lekkers hebt ingevroren kun je in de winter heerlijke smoothies maken. Als het fruit direct uit de vriezer de blender ingaat, heb je binnen luttele seconden een heerlijke koude vitaminebom. Nog altijd de beste remedie tegen een griepje, welke je vaak in de wintermaanden oploopt en waar verder eigenlijk niet zo heel veel anders tegen te doen is.

Op Kook Spelletjes staan verschillende spelletjes waarin fruit de hoofdrol speelt. Neem er gerust een kijkje en wellicht doe je inspiratie op voor een lekker fruittoetje of een verse smoothie. Kun je gelijk de twee stuks fruit voor je dieet van vandaag van je lijst afvinken.

fruitninja

Linkruil.org

Comments are closed.