Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Geldzaken als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer moet je veel regelen. Voordat je je bedrijf daadwerkelijk kunt opstarten moet er veel geregeld worden, maar daarna ook nog. Zo moet je een administratie bijhouden en moet je je geldzaken goed op orde hebben. Doordat je als zelfstandig ondernemer geen vast inkomen per maand hebt, zal je hier goed op in moeten spelen. Er moet geld apart worden gezet voor periodes wanneer het inkomen tegenvalt. Ook is het belangrijk dat er een goed overzicht wordt gecreëerd. Zo weet je waar je aan toe bent op financieel gebied als zelfstandig ondernemer.

Vaste lasten

Je zult te maken krijgen met vaste lasten. Onder vaste lasten vallen bijvoorbeeld huur, zakelijke energie, verzekeringen en hypotheken. De verzekering is een belangrijk punt om op te letten, want als zelfstandig ondernemer ben je namelijk niet automatisch verzekerd. Pensioen, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid zijn dan ook belangrijke zaken om je eens goed in te verdiepen. Ook zakelijke energie is een belangrijk deel van de vaste lasten. Op dit onderdeel kun je echter vaak geld besparen. Zakelijke energie vergelijken is dan ook een bezigheid die zeker niet mag ontbreken. Door zakelijke energie te vergelijken, kun je de voordeligste energieleverancier kiezen. Als je overstapt naar een goedkopere energieleverancier, kan je dit jaarlijks behoorlijk wat geld besparen. Een voorbeeld van een energieleverancier die heldere, eenvoudige producten voor zakelijke energie levert, is Gazprom Energy. Gazprom Energy helpt je graag om de kosten voor zakelijke energie zo laag mogelijk te houden.

Inkomsten

Natuurlijk heb je niet alleen vaste lasten, maar ook inkomsten. Voor deze inkomsten is ook een goede administratie nodig. Zo is het belangrijk dat je je privérekening gescheiden houdt van je bedrijfsrekening. Alles wat je voor je bedrijf nodig hebt, betaal je dan ook met je bedrijfsrekening. Hetzelfde geldt voor je privérekening, hier betaal je de huishoudelijke uitgaven van. Natuurlijk kun je maandelijks een bepaald bedrag van je bedrijfsrekening overmaken naar je privérekening. Dit kun je zien als een inkomen. Zorg er wel voor dat je genoeg geld overhoudt om bijvoorbeeld de belastingen te betalen.

 

Een goede administratie is erg belangrijk. Dit kan zelfs financiële problemen helpen voorkomen. Als je je administratie goed en duidelijk bijhoudt, heb je een helder overzicht van hoe veel je wanneer aan wie moet betalen. Ook zie je snel wat je wanneer gaat ontvangen. Een goede administratie begint al bij het bewaren van facturen op een vaste plaats totdat je de administratie bijwerkt. Ook is het belangrijk om regelmatig controles uit te voeren. Zo moet regelmatig het saldo van je bankrekeningen worden gecheckt, maar ook de betalingen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips en mogelijkheden om je administratie en je financiën goed te regelen. Er zijn verschillende instanties die je hierbij kunnen helpen, schroom dus niet om eens contact op te nemen. Ook kun je heel veel op internet vinden over het bijhouden van je financiën.

 

coins-948603_640

Linkruil.org

Comments are closed.