Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Goede code lost problemen op

Zorgen dat iedere regel code een doel dient. Dat zou het streven van iedere developer moeten zijn.

De kwaliteit van de code is niet afhankelijk van goede vorm, pracht of theoretische voordelen. Code moet problemen oplossen.

HTML5 laat je een sluitende paragraaf tag verzuimen. Sommige walgen van dit idee. Maar sinds HTML5 is het gewoon valide code. Dus als door het verzuimen van die tags je code lichter en sneller wordt dan los je een probleem op en dat maakt het goede code.

CSS classes zijn hoofdzakelijk geschreven in onderkast en met koppeltekens. Ja, dit ziet er mooi uit, maar lost het een probleem op? Wellicht is het beter leesbaar. Dat is dan prima. Maar wat als een combinatie van camel casing, koppertekens en underscores kan helpen bij het creëren van een beter leesbare en onderhoudbare code? Dan is het goede code, omdat het een probleem oplost.

Al een tijdje roepen vele developers dat HTML ‘clean’ moet zijn en dat ‘classitis’ voorkomen moest worden. Het werd gepromoot als een manier om documenten meer semantisch te maken. Maar in veel gevallen zijn deze argumenten alleen theoretisch haalbaar omdat in veel projecten er classes nodig zijn voor onderhoud en modulariteit.

Zelfs een simpele semi-colon die mist in een regel Javascript is voor sommige heel moeilijk om te accepteren. Maar als het verzuim een probleem oplost en verder geen enkel nadeel heeft dan is het goede code.

Theorie en toekomst visies hebben hun voordelen. Goede code daarentegen dient een doel.

Goede code hoeft er niet mooi uit te zien. Goede code lost problemen op.

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.