Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Goede oefeningen voor de achillespees

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat oefeningen doen voor de achillespees erg belangrijk is. Als je de juiste oefeningen hebt gevonden en dit in goede hoeveelheid regelmatig toepast is het bewezen dat de spiermassa in de kuiten toeneemt. En een achillespeesontsteking kan verminderen.

De intensiteit van de trainingen

Het is erg belangrijk dat het 2 maal per dag herhaald gedurende 12 weken lang. Als dit niet gebeurd zie je geen verschil met ervoor. Vaak zie je dat de klachten in het begin iets toenemen. Dit is niet erg! Daarom is het belangrijk om door te gaan. Vaak gaan de klachten daardoor vanzelf over en heb je er na geen last meer van je ‘blessure’. Ook is het vaak zo dat de laatste series veel pijn doen, dit betekend dat je spieren aan het groeien zijn doordat er meer bloed door heen moet worden vervoerd. Het is niet erg dat het pijn doet. Sterker nog het is goed! Mits het geen ondragelijke pijn is. de pijn moet namelijk binnen 2 uur echt wel verdwenen zijn.

De behandeling van de behandelingen rondom de achillespees zijn vooral gericht op het opsporen, aanpakken en het soepel maken van de achillespees. Stijve pezen werken immers een stuk minder goed waar allerlei verschillende blessures uit kunnen ontstaan. Wie wil er nou een blessure die pijn veroorzaakt. Zorg daarom voor soepele pezen. Je hoeft hier niet voor naar de specialist. Je kunt gelukkig thuis ook een heleboel doen omtrent het behouden/maken van je soepele pezen. Zoek bijvoorbeeld op het internet naar oefeningen die je kunnen helpen bij dit onderwerp.

Ook kun je deze klachten verhelpen met het dragen van een zooltje. Het zorgt ervoor dat er minder spanning op de pees staat waardoor je minder het trekgevoel ervaart. Dit zooltje kan ook gepaard gaan met het doen van oefeningen die de achillespees ondersteunen.

achillespeesontsteking

Linkruil.org

Comments are closed.