Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Goedkoper elektrisch rijden? Zo doe je het!

Het rijden in een elektrische auto is over het algemeen goedkoper dan het rijden in een niet-elektrische auto. Toch is het in de eerste jaren als je kijkt naar de totale kosten niet goedkoper om elektrisch te rijden. Dit komt met name door het feit dat elektrische auto’s in de aanschaf een stuk duurder zijn. Het zal hierdoor pas na enkele jaren voordeliger zijn om elektrisch te rijden. Hoe goedkoper jij echter weet te rijden, hoe sneller het ook voordeliger zal zijn om in een elektrische auto te rijden! Juist hierom geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het goedkoper elektrisch rijden.

Waar laden

Waar jij je auto oplaadt is van enorme invloed op de kosten die komen kijken bij het gebruik van de elektrische auto. Dit was natuurlijk met benzine en diesel altijd al het geval, maar bij elektrisch is dit verschil nog een stuk significanter. Waar je thuis gemiddeld kunt opladen voor 23 cent per kWh, betaal je bij een openbare laadpaal gemiddeld zo’n 41 cent en bij een snellaadpaal maar liefst 60 cent per kWh! We raden je dan ook aan om zo snel mogelijk een laadpaal thuis te installeren. Het volladen van jouw Kia EV6 kost in dit geval bijna 50% minder dan het opladen bij een openbare laadpaal en zo’n 60% minder dan bij een snellaadpaal!

Stroomkosten

De stroomprijs die je betaalt voor het thuis opladen is helaas nogal variabel. Dit zien we de laatste tijd in een extreme vorm terug in de energieprijzen. Zo kan het zijn dat je anno 2021 wel twee keer zoveel voor je stroom betaald als dat je vorig jaar zou doen. Een manier om je hiertegen in te dekken is middels de plaatsing van zonnepanelen. Wanneer jij jouw Hyundai IONIQ 5 kunt vullen met stroom die je hebt opgewekt uit de zonnepanelen, dan kun je de auto voor een schijntje opladen. Hierdoor betaal je in het gebruik bijna niets meer voor de auto en maak je met iedere laadbeurt weer een mooi stukje ‘winst’. Je zult natuurlijk wel extra geld kwijt zijn aan de investering in de zonnepanelen, maar deze betalen zich over het algemeen in enkele jaren al terug. Wanneer de opgewekte stroom ook gebruikt kan worden voor de elektrische auto betalen de zonnepanelen zich uiteraard ook een stuk sneller terug.

 

Linkruil.org

Comments are closed.